четвер, 06 грудня 2012 17:08

"В УЄФА ідею проведення чемпіонату СНД назвали цікавою" - ЗМІ

"В УЄФА ідею проведення чемпіонату СНД назвали цікавою" - ЗМІ

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) вважає, що ідея про проведення об'єднаного чемпіонату СНД з футболу є цікавою, проте на даний момент ніяких пропозицій щодо створення такої ліги в організацію не надходило, заявив агентству "Р-Спорт" джерело в УЄФА.

Раніше з пропозицією про проведення об'єднаного чемпіонату СНД виступили зокрема президент ЦСКА Євгеній Гінер і голова правління патронує "Зеніт" ВАТ "Газпром" Олексій Міллер. Глава РФПЛ Сергій Прядкін заявив, що прем'єр-ліга візьме на себе пророблення проекту по створенню чемпіонату СНД.

"Ідея цікава: її треба опрацьовувати, визначати формат турніру, домовлятися між можливими учасниками. Вже потім виносити на обговорення в УЄФА. Президент УЄФА (Мішель) Платіні - відкрита до інновацій людина, з ним можна вести діалог, якщо він побачить, що всі країни готові до організації такого турніру, то чому б і ні, - сказало "Р-Спорт" джерело в УЄФА. - Тільки так можна залучити гроші в російський футбол і забезпечити фінансовий фейр-плей, якого поки досягти неможливо".

За словами співрозмовника агентства, створення подібної першості "допоможе залучити глядачів на трибуни, сприятиме інтересу до футболу та отриманню додаткових коштів від телеправ, які зараз невеликі, і продажу атрибутики та супутніх товарів". "Формат (турніру) може бути над внутрішніми чемпіонатами, залишивши діючі першості в силі. Говорять про те, що чемпіонат міг би стартувати у вересні (2013 року) - це можна обговорювати, але на даний момент ніяких пропозицій в УЄФА не надходило, і питання це не обговорювалося", - додало джерело.

Раніше вже існував досвід проведення подібних турнірів: клуби Латвії, Литви та Естонії брали участь у розіграші Балтійської ліги, а команди з Данії, Швеції і Норвегії - у розіграші Королівської ліги. Обидва турніри були організовані з відома УЄФА, але потім закриті через малий інтерес до них.

Зараз ви читаєте новину «"В УЄФА ідею проведення чемпіонату СНД назвали цікавою" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути