Ексклюзиви
середа, 30 вересня 2009 18:09

У "Формулу-1" повертається чемпіон світу 1997 року

У "Формулу-1" повертається чемпіон світу 1997 року

Чемпіон світу 1997 року в складі "Вільямс" автогонщик Жак Вільньов заявив, що повернеться в "Формулу-1" у сезоні-2010. Однак канадець відмовився назвати команду, членом якої він стане.

"Так, це правда. Я повернуся у "Формулу-1"", - заявив Вільньов.

Передбачається, що найбільш імовірним місцем працевлаштування Вільньова є USF1.

Жак Вільньов дебютував у "Формулі-1" за команду "Вільямс" на Гран-прі Австралії 1996 року. Свій дебютний чемпіонат Жак закінчив віце-чемпіоном, здобувши чотири перемоги і поступившись тільки своєму партнерові Деймону Хіллу. Вже у 1997 році Вільньов став чемпіоном світу, вигравши боротьбу в Міхаеля Шумахера. У 1998 році Вільньов залишив "Вільямс". Причиною тому стала відмова фразцузького автозаводу Renault від співпраці з британською командою.

У 1998 році Жак Вільньов став пілотом новоствореної команди BAR. Перший сезон нової команди був провальним: команда не набрала жодного очка, а Жак доїхав до фінішу всього в чотирьох гонках з шістнадцяти. Найбільшим досягненням Вільньова за часів виступів за BAR є два подіуми у 2001 році.

У 2004 році Жак провів усього три гонки за команду "Рено", замінюючи Ярно Труллі. На наступний рік Жак приєднався до команди "Заубер", яка незабаром перетворилася на офіційну гоночну команду BMW. Однак і тут Жак не здобув перемог і часто поступався своєму партнерові Ніку Хайдфельду. Після аварії на Гран-прі Німеччини, де Жак отримав невелику травму, керівництво BMW замінило його на поляка Роберта Кубіцу.

З 2007 року Жак не був заявлений за жодну з команд, хоча і не оголошував публічно про завершення своєї кар"єри.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «У "Формулу-1" повертається чемпіон світу 1997 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути