Ексклюзиви
неділя, 07 травня 2023 21:37

У МОК зробили цинічну заяву про допуск росіян і білорусів до Олімпіади

У МОК зробили цинічну заяву про допуск росіян і білорусів до Олімпіади
Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах зробив скандальну заяву щодо можливої участі спортсменів з Росії та Білорусі в Олімпійських іграх-2024. Фото: МОК

Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах зробив скандальну заяву щодо можливої участі спортсменів з Росії та Білорусі в Олімпійських іграх-2024 в Парижі.

Голова МОК зазначив, що працює над тим, щоб допомогти атлетам з РФ та Білорусі повернутися на міжнародні змагання. Про це повідомляє Shine.

Бах цинічно заявив, що участь росіян та білорусів у Олімпіаді-2024 нібито сприятиме "об'єднанню всього світу", тому МОК хоче допустити спортсменів з країн-агресорів в нейтральному статусі.

"Зараз ми докладаємо всіх зусиль, щоб виконати місію, реалізувати пропозиції олімпійського руху, повернувши спортсменів з російськими чи білоруськими паспортами на міжнародні змагання. Ми дуже тісно співпрацюємо та обмінюємося думками з міжнародними федераціями, які на цю мить відповідають за проведення своїх змагань", – сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нагадав про Гітлера: Данілов прокоментував рішення МОК щодо російських і білоруських спортсменів

За його словами, у МОК дуже сподіваються, що ця місія може бути виконана на умовах, які були встановлені, щоб спортсмени з цих двох країни брали участь у змаганнях у нейтральному статусі, щоб МОК справді міг об'єднати весь світ Олімпійськими іграми в Парижі.

"Ви знаєте заяви урядів, які хочуть вирішувати, хто може брати участь в Олімпійських іграх, міжнародних спортивних змаганнях, а хто ні. Ми повинні бути дуже твердими, щоб ці рішення ухвалювалися відповідальними спортивними організаціями. Думаю, що уряди мають право висловлювати свою позицію", – зазначив Бах.

Водночас, за його словами, вони також усвідомлюють, що будь-який вид бойкоту покарає лише їхніх власних спортсменів і позбавить їхній народ можливості пишатися виступами спортсменів на Олімпіаді.

Міжнародний олімпійський комітет рекомендував міжнародним спортивним федераціям дозволити спортсменам із країни-агресора Російської Федерації і Білорусі виступати на турнірах у нейтральному статусі.

Водночас, відклав розгляд питання щодо їхньої участі в Олімпіаді.

Як заявив президент МОК Томас Бах, російські і білоруські атлети можуть змагатися за дотриманням певних умов.

Зокрема – як нейтральні атлети, команди з Росії і Білорусі не братимуть участь. До участі також не допускаються атлети і персонал, які активно підтримують війну, та спортсмени, які мають контракт з російською і білоруською арміями.

Зараз ви читаєте новину «У МОК зробили цинічну заяву про допуск росіян і білорусів до Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути