вівторок, 01 березня 2011 16:28

У Колумбії футболіст напав на сову під час матчу

Під час матчу між колумбійськими клубами "Атлетико Хуніорс" і "Депортиво Перейра" стався інцидент, який сколихнув не тільки футбольну громадськість країни.

На 74-й хвилині гра була зупинена через появу на полі сови. Дезорієнтованого яскравим світлом прожекторів птаха зачепили м'ячем, і він розпластався на газоні. Не дочекавшись працівників стадіону, 29-річний панамець Луїс Морено з команди гостей підбіг і штовхнув нещасну сову ногою, та так, що вона відлетіла на кілька метрів.

Напад на сову, яка, за місцевим повір'ям, приносить успіх гравцям "Атлетико Хуніорс" і служить для них талісманом, викликав справжню бурю на стадіоні, трибуни почали скандувати: "Вбивця! Вбивця! Вбивця!" У підсумку гравцеві довелося залишити місце злочину під охороною поліції, пише газета El Heraldo.

Пізніше хвиля народного обурення прокотилася по місцевих соціальних мережах, де найбільш завзяті захисники прав пернатих навіть вимагали для негідника смертної кари. Крім того, екологи влаштували пікет біля будівлі Колумбійської федерації футболу. Однак Луїс Морено все ж уникне відповідальності за свою провину. За колумбійським законами, за жорстоке поводження з тваринами покарання не передбачено.

Сам Морено попросив вибачення у місцевих уболівальників і пояснив свій вчинок тим, що хотів якомога швидше позбутися від перешкоди і продовжити гру. Він сподівався, що після його стусана сова просто відлетить.

Птицю, що перебувала в стані перманентного шоку, доставили в місцеву лікарню, де провели комплексне обстеження. Лікарі виявили пошкодження внутрішніх органів, але обіцяють, що сова зможе відновитися.

Зараз ви читаєте новину «У Колумбії футболіст напав на сову під час матчу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути