понеділок, 15 серпня 2016 12:50

"У "Динамо" двомісячна заборгованість із зарплати, а "Шахтар" платить за "шкідливість"

"У "Динамо" двомісячна заборгованість із зарплати, а "Шахтар" платить за "шкідливість"

Капітан київського "Динамо" Андрій Ярмоленко - найбільш високооплачуваний український футболіст УПЛ, він отримує більше $ 1,5 млн на рік.

Ці цифри підтвердив виданню focus.ua колишній динамівець, а нині футбольний агент Олег (ім'я змінено).

"Щоб ви розуміли, в "Динамо" і "Шахтарі" зарплати виплачують у гривнях за поточним курсом згідно з раніше укладеними контрактами, що передбачають певні доларові суми. Тобто практично всі гравці основного складу щомісяця отримують не менше мільйона гривень кожен", - розповідає Олег.

Агент зазначає, що навіть в "Динамо" є двомісячна заборгованість по зарплатах, але саме такий термін дозволений ФІФА без санкцій. А Рінат Ахметов своїм "гірникам" мало того що платить вчасно, так ще і додає гравцям бонус - $ 50 тис. Кожні три місяці "за шкідливість" (постійне перебування не в Донецьку, часті перельоти, готелі та ін.).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" заборгувало зарплату своєму захиснику за минулий сезон

За словами Олега, найменші зарплати в клубах УПЛ зараз пропонують донецький "Олімпік", новачок ліги Кропивницька "Зірка" - до 50 тис. грн на місяць і одеський "Чорноморець" - максимум 70 тис. А, наприклад, міцний середняк ліги "Олександрія" , маючи стабільне фінансування від аграріїв, зірок не запрошує і платить максимум 100 тис. грн на місяць.

Але, як відзначають оглядачі, апетити гравців збірної України значно вищі. І вони не співмірні як з нинішнім станом української економіки, так і вітчизняного футбольного господарства.

"Нещодавно ми вели переговори про перехід українського футболіста в бельгійський клуб, який в минулому чемпіонаті посів друге місце ("Андерлехт". - Прим). Бельгійці готові платити футболісту близько 30 тис. Євро в місяць" брудними ". Це виходить приблизно 240 тис. євро на рік "нетто". Зрозуміло, що у гравців нашої збірної немає бажання переходити в клуби такого рівня, тому що навіть в умовах фінансової кризи вдома вони заробляють більше", - констатує Олег.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярмоленко наполягає на виході з "Динамо" і відмовився далі грати за клуб - ЗМІ

Зараз ви читаєте новину «"У "Динамо" двомісячна заборгованість із зарплати, а "Шахтар" платить за "шкідливість"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути