Ексклюзиви
четвер, 09 липня 2020 21:00

У 1999 Шевченко забив найкрасивіший гол у фіналі Кубка України

У 1999 Шевченко забив найкрасивіший гол у фіналі Кубка України
Найдраматичнішу перемогу кияни здобули у фналі 2015 року. Фото Xsport.ua

Учора київське "Динамо" виграло Кубок України. У фіналі кияни здолали в серії пенальті полтавську "Ворсклу". Основний час закінчився з рахунком – 1:1, а в серії 11-метрових ударів точнішими виявилися кияни – 8:7.

Згадуємо попередні перемоги "Динамо".

Перший Кубок України "Динамо" виграло в 1993 році, коли командою керував Михайло Фоменко. У фіналі кияни здолали "Карпати" – 2:1. На голи Леоненка й Топчієва на 89-ій хвилині відповів Плотко.

У 1996 році підопічні Йожефа Сабо легко переграли у вирішальному матчі вінницьку "Ниву" – 2:0. Наступного розіграшу киянам у фіналі протистояв київський "Арсенал" – 2:1. Вирішальними стали два м'ячі Андрія Шевченка.

Найкрасивіший гол у фіналах забив Андрій Шевченко в травні 1999-го. Форвард, який однією ногою вже був у "Мілані" у фіналі проти "Карпат" здійснив слаломний рейд, обігравши по дорозі ледь не половину команди суперника. рахунок – 3:0.

Наступного року кияни без особливих пригод скромно здолали у вирішальному матчі "Кривбас" – 1:0.

У фіналі 2003 року "Динамо" вперше зіграло із "Шахтарем". Команди обмінялися голами Хацкевича і Воробея, а вирішальний постріл удався Рінкону на 89-ій хвилині – 2:1.

Історія повторилася в фіналі 2005 року, але тоді усе вирішив єдиний м'яч того ж таки Рінкона.

Вирішальний постріл удався Рінкону на 89-ій хвилині

Естафету вирішальних голів підхопив у Рінкона ще один бразилець – Клебер. Він забив вирішальний м'яч донецькому "Металургу" в 2006 році – 1:0. Минув рік і у фіналі 2007 кияни переграли старшого брата "Металурга" – "Шахтар". На гол Елано відповіли Клебер і Гусєв.

Наступного тріумфу довелося чекати довгих сім років. У травні 2014 в Полтаві "Динамо" обіграло "Шахтар" – 2:1. Кучер із автоголом відкрив рахунок, Віда подвоїв його, а Коста скоротив відставання в рахунку – 2:1.

"Шахтар" мав шанс взяти реванш через рік, але основний і додатковий час переможця не виявили – 0:0. У серії пенальті гірники вели – 3:1, але умудрилися програти – 4:5.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" взяло Кубок у серії пенальті

Найбільше перемог у Кубку України має "Шахтар". Донеччани перемагали 13 разів.

Зараз ви читаєте новину «У 1999 Шевченко забив найкрасивіший гол у фіналі Кубка України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути