вівторок, 29 червня 2021 10:00

Юрій Чаборай: "Колись президент, відвідуючи Рівне, пообіцяв, що гроші на стадіон будуть. І обіцянки дотримався!"

 

Як усім відомо, зараз у розпалі "футбольний сезон". Тому актуально поспілкуватись з причетними до цього найбільш популярного у світі спорту! Тож, сьогодні нашим співрозмовником є спонсор рівненського народного клубу "Верес", засновник компанії "Інтербетон" - Юрій Чаборай.

Юрію, скажіть, чому саме "Верес", а, точніше, чому саме футбол? Ви займались цим спортом в дитинстві ?

Звісно, як і всі юнаки, я займався спортом. Ще колись, у моєму рідному місті Кузнецовську – зараз він Вараш. Спочатку – це була легка атлетика, але зважаючи на мою комплекцію – вона не пішла (сміється), трішки заважкий був хлопчина. Потім я пішов на бокс. Але проблеми з зором завадили іти в цьому спорті далі. І я подався на популярну на той час греко-римську боротьбу. Це був в кінець 80-х – початок 90-х років, в моді були фільми з Брюсом Лі, Чаком Норрісом. І я був одним з тих юнаків, кого вони надихали займатися бойовими мистецтвами. Досі з теплом згадую свого чудового тренера Магомедова Абдула Алесановича.

З часом, прийшла любов і до футболу, яка зараз проявляється у підтримці місцевого клубу "Верес".

 

Давайте поговоримо про майбутнє і перспективи "Вереса". Нещодавно відбулася доволі знаменна подія – Кабінет Міністрів України виділив 100 мільйонів гривень на реставрацію стадіону "Авангард".

Так. Я, як людина, яка щиро підтримує команду "Верес", дуже вдячний нашій рівненській рідній команді, зокрема, Віталію Станіславовичу Ковалю, нардепам Олександру Ковальчуку, Олександру Салійчуку, Олександру Аліксійчуку, які посприяли, аби Кабмін все ж виділив кошти на реставрацію нашого "Авангарду". Та найбільша подяка, звісно, президентові - Володимиру Олександровичу Зеленському. Колись він, відвідуючи Рівне, пообіцяв, що кошти на стадіон будуть! І обіцянки, як бачимо, дотримався! А якщо коштів на реставрацію стадіону все ж не вистачить, то залучимо до збору грошей місцевих ромів, про яких нещодавно згадував наш мер Олександр Третяк (сміється). Це вони вміють робити дуже добре.

Пане Юрію, ще одне питання, яке цікавить усіх – база команди "Верес", яка має розташовуватись в районі "Пагорбу Слави". Які перспективи та терміни будівництва цієї бази?

Від імені усієї команди "Верес", хочу щиро подякувати депутатам за те, що одноголосно проголосували за виділення землі під нашу тренувальну базу. В проекті планується ультрасучасний комплекс, з трьома тренувальними стадіонами стадіони і всією інфраструктурою, потрібною для життєзабезпечення футбольної команди. Така база нам вкрай необхідна для повноцінного якісного тренування команди. Адже ми йдемо вперед та сподіваємось на велике майбутнє "Вереса". Щодо термінів – сподіваюсь, за два роки буде все готово!

Якщо не секрет, за які кошти буде відбуватись будівництво бази?

Фінансування передбачено за внутрішні кошти клубу "Верес". Звісно, якщо рівняни або ж місцева влада захочуть долучитися до будівництва – ми будемо щиро раді, адже будівництво такого комплексу – справа не дешева! До речі, а ви вже чули, що наш "Верес" вже став акціонерним?

 

Отже ви, як бізнесмен, рекомендуєте нам вкладати кошти в акції "Вереса"? Адже тепер будь-який мешканець Землі може вкласти гроші в акції клубу і стати співвласником Вереса?

Абсолютно вірно! Я вважаю це правильним – вкладати, навіть якщо від цього ви прагнете тільки заробити. Оскільки зараз йде так звана "нульова" ставка – мінімальна ціна, яка взагалі можлива в історії клубу – це 100 гривень. Купувати акції "Вереса" перспективно, адже попереду у клуба велике майбутнє.

Давайте поговоримо про нашу команду, як ви оцінюєте нинішній склад "Вереса", чи є у вас свій улюбленець, за якого вболіваєте найбільше?

Сміливо можу сказати, що теперішній склад команди сильний та перспективний. Усі хлопці – справжні професіонали. Втім, не буду приховувати, в мене є улюбленець серед гравців – це Роберт Гегедош. Думаю, цей футболіст досягне неабияких висот.

Вас можна зустріти на всіх матчах команди. Любите ходити на гру з сім'єю чи друзями?

Моя донечка обожнює футбол, тож жодна гра без неї не обходиться. Кожен похід на матч "Вереса" – для неї свято. Також залучаю до наших походів на гру дружину. Виходить в нас така сімейна традиція – ходити на всі матчі нашого клубу. Вболіваємо і віримо – місцевий футбол має не гірші перспективи, ніж славнозвісні команди з Португалії чи Бразилії. Тож, ми всіма силами сприяємо, аби наш рівненський "Верес" у майбутньому став всесвітньо відомим брендом!

Зараз ви читаєте новину «Юрій Чаборай: "Колись президент, відвідуючи Рівне, пообіцяв, що гроші на стадіон будуть. І обіцянки дотримався!"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути