Ексклюзиви
неділя, 07 березня 2021 06:11

"Юнайтед" і "Сіті" зіграли одне із найефектніших дербі Манчестера

"Юнайтед" і "Сіті" зіграли одне із найефектніших дербі Манчестера
Алекс Фергюсон легко прощався із зірковими футболістами. Вище них він ставив командні інтереси. Фото: Reuters

Сьогодні лідери чемпіонату Англії - "Манчестер Сіті" і "Манчестер Юнайтед" зіграють чергове дербі. Початок - о 18:30 за Києвом. Згадуємо один з найяскравіших поєдинків команд.

У матчі за Суперкубок Англії 2011 року "Манчестер Юнайтед" підійшов у якості чемпіона Прем'єр-ліги, а "Ман Сіті" отримав право зіграти в такій грі як переможець Кубка Англії. Роберто Манчіні вже щосили працював в якості тренера містян, а сер Алекс Фергюсон якщо і замислювався про завершення кар'єри, то не надавав цим думкам особливого значення. Обидва суперники, безумовно, планували почати нову кампанію з завоювання трофея, нехай навіть не найважливішого.

Містяни шокували команду Фергюсона двома голами в кінці першого тайму: спочатку відзначився Джолеон Лескотт, а другий гол за "Сіті" забив Едін Джеко. Але вже після перерви "Манчестер Юнайтед" оформив фірмовий камбек: гол Кріса Смоллінга і дубль Нані дозволили червоними дияволам завоювати перший і єдиний свій трофей в тому сезоні.

Саме в тому розіграші обидві команди до останнього туру боролися за чемпіонське звання в Прем'єр-лізі: за кілька турів до завершення чемпіонату "Юнайтед" мав комфортну перевагу над "Сіті", але примудрився розгубити його і програти титул за різницею забитих і пропущених голів. А вирішальний гол Серхіо Агуеро в компенсований час в грі з КПР, який приніс містянам чемпіонство, назавжди увійшов в історію англійського і світового футболу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зінченка можуть не відпустити до збірної

У січні обидва клуби зустрічалися в півфіналі кубка Англійської ліги. Стоунз і Фернандіньо принесли перемогу "Сіті" - 2:0

Зараз ви читаєте новину «"Юнайтед" і "Сіті" зіграли одне із найефектніших дербі Манчестера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути