Ексклюзиви
понеділок, 22 березня 2010 08:53

Українка завоювала останнє "золото" Паралімпіади

Українка завоювала останнє "золото" Паралімпіади

У Ванкувері завершилися зимові Паралімпійські ігри 2010. Останню золоту медаль у програмі ігор завоювала українка Олександра Кононова у спринті класичним стилем на один кілометр.

Трохи раніше на цій же дистанції для сидячих "срібло" виграла найтитулованіша з українських паралімпійців - Олена Юрковська. Ще одній українці Людмилі Павленко не вистачило всього 0,4 секунди до "бронзи".

У цілому, на рахунку наших спортсменів 19 медалей (5 золотих, 8 срібних, 6 бронзових) і третє місце разом з канадцями в неофіційному медальному заліку, але у господарів Паралімпіади більше "золота".

У порівнянні з Турином-2006, де у нас було 25 медалей, невеликий регрес, але з огляду на стан всього українського спорту, та інвалідного, зокрема, - це великий успіх наших спортсменів-паралімпійців.

Росіяни в заключний день ще вісім разів піднімалися на паралімпійський п"єдестал, у результаті назбиравши врожай з 12 золотих, 16 срібних і 10 бронзових медалей. За загальною кількістю у них беззастережна перевагу, але за кількістю медалей вищого гатунку російська команда поступилася німецькій.

За матеріалами Террикон

Зараз ви читаєте новину «Українка завоювала останнє "золото" Паралімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути