Ексклюзиви
субота, 03 травня 2008 10:47

Українка виграла чемпіонат Європи з шахів

Українка виграла чемпіонат Європи з шахів

Донетчанка Катерина Лагно, зігравши унічию заключну 11-ту партію, зберегла одноосібне лідерство на чемпіонаті Європи з шахів, що завершився у п"ятницю в болгарському Пловдиві. У заліку чемпіонки 8,5 очок.

Катерина пройшла дистанцію без поразок, зігравши унічию з вірменкою Ліліт Мкртчан, грузинкою Наною Дзагнідзе, шведкою Піа Крамлінг. Нічиїми завершились також партії із землячками Наталією Жуковою і Ганною Ушеніною. На рахунку чемпіонки - перемоги над представницею Німеччини Оленою Льовушкіною, сербкою Анджеліною Стояновіч, чешкою Катериною Нємцовою, хорваткою Валентиною Голубенко, литовкою Вікторією Чміліте, росіянкою Катериною Ковалевською.

Усього на 0,5 очки від неї відстали ще дві українки - харків"янка Ганна Ушеніна і одеситка Наталія Жукова. Вони ділять 2-7 місця ще з чотирма шахістками і, згідно регламенту, розіграють срібло і бронзу у додаткових матчах із швидких шахів за нокаут-системою. Додаткові матчі відбудуться сьогодні, 3 травня.

Представниці України Марія Музичук і Тетяна Василевич мають у заліку по 6,5 очок і входять до групи з 14 шахісток, що ділять 29-42 місця. Світлана Чередніченко здобула 4,5 очки, а її молодша сестра Олена - 3,5.

Чемпіоном континенту у чоловічій першості став колишній росіянин, який грає зараз за Голландію, Сергій Тівяков. Він одноосібний лідер, на його рахунку 8,5 очок.

За друге і третє місця разом з іншими сімома претендентами у додаткових зустрічах поборються й два українці - киянин Володимир Баклан і львів"янин Юрій Криворучко. Вони мають по 8 очок і ділять 2-10 місця.

У українців Захара Єфименко і Олександра Арещенко по 7,5 очок, у Валерія Авескулова - 7, у Андрія Волокітіна, Олександра Моїсеєнко і Сергія Федорчука - по 6, у Юрія Кузубова, Адама Тухаєва - по 5,5, у Євгенія Мірошниченко і Ярослава Жеребука - по 5. Віталій Песоцький записав на свій рахунок 4 очки.

Всього в чоловічому турнірі змагались 322 учасники, у жіночому - 157.

За підсумками чемпіонату 22 кращих учасника чоловічого турніру отримають право зіграти в змаганнях за Кубок світу 2009 року, а 13 кращих шахісток отримають путівки на чемпіонат світу серед жінок 2010 року, повідомляє Сhampion.com.ua.

Зараз ви читаєте новину «Українка виграла чемпіонат Європи з шахів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути