вівторок, 08 лютого 2022 16:20

Українці на Олімпіаді: підсумки четвертого дня і медальний залік

На XXIV зимових Олімпійських іграх в Пекіні позаду уже четвертий змагальний день.

Українські спортсмени знову залишилися без медалей, хоча були надії на чоловічу біатлонну індивідуальну гонку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці на Олімпіаді: підсумки третього дня і медальний залік

Фігурист Іван Шмуратко показав 22-й результат у короткій програмі, яку представили чоловіки, і кваліфікувався до довільної. Продовжать змагання фігуристи 10 лютого.

Санкарі Ігор Стахів та Андрій Лисецький завтра розіграють медалі у санному спорті серед двійок. Сьогодні ж вони провели п'ятий і шостий тренувальні заїзди. В обох випадках українці були 14-ми.

Жінки-фрістайлістки розіграли нагороди у дисципліні біг-ейр. Перемогла китаянка Ейлін Ґу, яка випередила француженку Тесс Ледо та швейцарку Матильду Гремо.

Аннамарі Данча не змогла поборотися за олімпійські медалі в сноубордингу в паралельному гігантському слаломі. Українку взагалі хотіли відсторонити від старту, але у підсумку дозволили вийти на трасу. Стрес дався взнаки, і Данча посіла лише 26-те місце.

Перемогу тут здобула представниця Чехії Естер Ледецька. У фінальному заїзді вона випередила Даніелу Улбінґ з Австрії. Бронзова нагорода в активі Ґлорії Котнік зі Словенії.

Іван Ковбаснюк показав найкращий для України результат в супергіганті за останні чотири Олімпіади. Він фінішував 32-м. Перемогу здобув австрієць Маттіас Маєр, другим став американець Раян Кохран-Зіґль, третім - норвежець Александер Кільде.

У чоловіків-сноубордистів у паралельному гігантському слаломі не було рівних Беньяміну Карлу з Австрії. Другим став словенець Тім Мастнак, третім - Віктор Вайлд з команди ОКР.

Скелетоніст Владислав Гераскевич провів третє та четверте офіційні тренування. Обидва рази він показав 14-й час.

Чергове своє тренування провів і двоборець Дмитро Мазурчук. Цього разу він стрибнув з трампліна на 88 м.

Марина Анцибор, Вікторія Олех, Валентина Камінська, Олексій Красовський і Руслан Перехода не змогли подолати кваліфікацію у змаганнях з лижного спорту вільним стилем.

Щодо переможців, то "золото" виграли Йоганнес Клебо з Норвегії та Йонна Сундлінґ зі Швеції, "срібло" дісталося Федеріко Пеллегріно з Італії та Маї Дальквіст зі Швеції, а "бронза" - Олександру Терентьєву з ОКР і Джессі Діґґінс із США.

У біатлонній чоловічій індивідуальній гонці Дмитро Підручний тричі промахнувся і показав 18-й результат. Артем Прима став 37-м, Антон Дудченко - 50-м, а Богдан Цимбал - 55-м.

Золоту нагороду завоював француз Кантен Фійон-Має. "Срібло" несподівано дісталося білорусу Антону Смольському. "Бронза" в активі норвежця Йоганнеса Бьо.

Дистанцію 1500 м у ковзанярському спорті з олімпійським рекордом виграв К'єлд Нойс з Нідерландів. Срібна медаль у його співвітчизника Томаса Крола, а бронзова - у Кім Мін Сока з Кореї.

Змагання змішаних пар з керлінгу виграла команда Італії, яка у фіналі обіграла Норвегію. Бронзові нагороди записали собі в актив шведи.

Прикро завершився одиночний турнір із санного спорту для Юліанни Туницької й Олени Стецків. За підсумками трьох заїздів вони зупинилися за крок від топ-20 - на 21-му та 22-му місцях відповідно. Це означало, що українки не візьмуть участь у четвертій спробі.

Золоту медаль у цій дисципліні здобула німкеня Наталі Ґайзенберґер, другий час показала її співвітчизниця Анна Беррайтер, а третій - Тетяна Іванова з ОКР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знову всі надії на біатлон. Розклад четвертого змагального дня в Пекіні-2022

У медальному заліку продовжує утримувати лідерство збірна Швеції, на рахунку якої чотири золоті медалі. По три "золота" мають команди Нідерландів, Китаю, Німеччини та Норвегії.

Автор: olympics.com
  Медальний залік Олімпіади-2022 після четвертого дня
Медальний залік Олімпіади-2022 після четвертого дня

XXIV зимові Олімпійські ігри в Пекіні триватимуть з 4 по 20 лютого.

Столиця Китаю стала першим містом, що прийме як літні, так і зимові Ігри.

Загалом близько 3 тис. атлетів з усього світу розіграють 109 комплектів нагород у 15-ти видах програми.

Зараз ви читаєте новину «Українці на Олімпіаді: підсумки четвертого дня і медальний залік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути