середа, 20 червня 2012 20:11

"Українці кажуть, що я чорний, без страху образити" - Манзі Нгайза в Києві забув про расизм

Автор: фото: Тарас Подолян
 

16-річний американець Манзі Нґайза приїхав у Київ із шістьма друзями дивитися матчі Євро-2012. Каже, що відпочиває більше, ніж вболіває.

- Футбол люблю розумно, для розваги. Не фанатично. Я фан-відпочивальник. В Україну приїхав, бо друзі запросили до себе в гості на Євро. Я тут вперше. Київ мені нагадує найкрасивіші місця у Вашинґтоні. В Києві легко розслабитися. Тут спокійно. І менше метушні, ніж в американських мегаполісах.

Американцеві сподобалося метро. Але найбільше - дівчата.

- Кажу це чесно. Українки мають красиві обличчя і особливо очі. Американки хоч і красиві, але інакше: вони штучні — або вставляють груди, або мають силіконові губи, або коси різних кольорів веселки. Американки мають дуже емансиповану красу, мало жіночності, картинно кричать, виклично розмовляють, можуть сказати перчене слівце. А українки природні і жіночні. Якби довелося обирати собі дівчину, шукав би саме серед українок.

Хлопець зізнається, що в Україні зміг розпружитись, бо расизмом тут і не пахне.

- Українці - як діти: зовсім не бояться нових для себе речей. Не бояться говорити, що думають і не бояться образити незнанням. Бо в Америці люди остерігаються навіть натякати на колір моєї шкіри. Бояться видатися неввічливими. І тому там весь час почуваюся незручно. Відчуваю, які зусилля вони над собою роблять і як стежать за кожним словом. Чорним не назвуть нізащо, бо, мовляв, побачу в цьому расизм. А українці роблять це просто. Бо так воно і є. Коли ми зайшли у київську крамничку, один засмаглий українець подивився на мене і каже: "Я трохи підсмажений, а ти, бачу, просто пересмажений". Тут я можу по-справжньому розслабитися. Українці не приховують своїх почуттів і відчуттів. Вони чесні. З ними легко.

Манзі каже, що багато подорожувати - стиль життя американців.

- На жаль, ви собі такого дозволити не можете, бо дорого. Зараз почуваєтеся з відкритими дверима, і бачу, як радієте гостям.

Зараз ви читаєте новину «"Українці кажуть, що я чорний, без страху образити" - Манзі Нгайза в Києві забув про расизм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути