середа, 04 серпня 2021 17:18

Україна здійснила прорив на Олімпіаді

Україна здійснила прорив на Олімпіаді
Парвіз Насібов був близьким до золота. Фото: Kadir Caliskan / UWW

Сьогодні – найвдаліший день для українських спортсменів на Олімпіаді. Наші земляки вибороли відразу чотири медалі. І головне – першу золоту.

Хоча починалося все не надто оптимістично. Дві українки вийшли до фіналу жіночого бігу на 400 м із бар'єрами. І обидві залишилися без медалей. Ганна Рижикова з результатом 53.48 с посіла підсумкове п'яте місце. Вікторія Ткачук з особистим рекордом 53.79 - шоста, а переможницею стала американка Сідні Маклафін із новим світовим рекордом в 51.46.

Тоді поступово почав наростати оптимізм. Спочатку українки Юлія Юрійчук і Марія Повх пройшли попередній раунд у веслуванні на одномісних байдарках на дистанції 500 м і пробилися до півфіналу. Юрійчук посіла третє місце з результатом 1.58.657. Повх показала другий час - 1.50.769.

Людмила Лузан виграла попередній заплив на одномісному каное на дистанції 200 м, вийшла в півфінал із третім часом - 45.571.

Потім настала черга борців. Другу срібну медаль виборов для України борець класичного стилю 22-річний Парвіз Насібов із Запоріжжя. У фіналі він поступився Мохаммаду Резі Гераю з Ірану.
Уся сутичка відбулася під знаком переваги борця з Ірану. Він був активний, проводив прийоми й заробляв бали. Підсумковий результат – 9:1 на користь іранця.

Ще за кілька хвилин борець, депутат Верховної Ради Жан Беленюк завоював першу золоту медаль для України. У фіналі олімпійського турніру із греко-римської боротьби у ваговій категорії до 87 кг він переміг угорця Віктора Лорінца – 5:1.

Медальну естафету підхопила Ірина Коляденко, яка перемогла в бронзовому фіналі Олімпіади в Токіо. Українка була сильнішою за Анастасію Григор'єву з Латвії (3:1).

Крапку в напруженому медальному дні поставили майстрині артистичного плавання Марта Федина та Анастасія Савчук, які теж стали бронзовими призерками Олімпіади в Токіо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має перше "золото" Олімпіади-2020/21

У медальному заліку Україна здійснила стрімкий ривок із 60-го місця на 37-ме. У нашої команди 11 медалей – одна золота, дві срібні й вісім бронзових. Лідирує команда Китаю з 32 золотими медалями. У збірної США – 26 найвищих нагород, у Японії – 21. У неофіційному заліку лідирують Сполучені Штати – 79 медалей. У Китаю лише 70.

Зараз ви читаєте новину «Україна здійснила прорив на Олімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути