неділя, 10 червня 2012 13:08

"Україна відстає від Європи на кілька поколінь", - британський вболівальник на Євро-2012

Британець Едріан Стівенс, 50 років, три роки живе у Києві. Розробляє обладнання для укриття ЧАЕС. Увечері 9 червня у фан-зоні на Майдані Незалежності дивився матч Голандія-Данія. Вболівав за голандців.

"Україна до Євро підготувалася добре. Встановили якісні екрани, на яких матч видно навіть здалеку. Охорона працює добре, аби кого у фан-зону не пропустять. Коли я заходив, при мені не пустили п'яного німця. Змушений був дивитися матч через паркан", -ділиться своїми враженнями Едріан.

"До кінця весни багато хто у Європі сприймав Україну як державу зі складною політичною ситуацією. Асоціювали у більшості випадків лише із ув'язненням Тимошенко. Україна відстає від Європи на кілька поколінь. Це можна побачити в перші дні перебування, а я прожив тут три роки. Вам, українцям, треба багато працювати, щоб наздогнати розвинені країни. А головне – кожен має усвідомити, що потрібен країні, якщо емігрувати за кордон – хто ж буде відроджувати націю?

Євро-2012 він розцінює як можливість подальшого розвитку України.

"Але я впевнений: після Євро ситуація у вашій країні однозначно покращиться, це гарний шанс позитивно заявити про себе. Після Євро багато вболівальників повезуть із собою лише гарні враження, через рік-два багато хто повернеться сюди вже як звичайний турист, щоб оглянути місцеві цікавинки", - продовжує британець.

Студент 22-річний Ремі Гаррел із Франції працює менеджером у посольстві Франції в Україні протягом 3 місяців. Разом із друзями й колегами спостерігає за матчем, каже – теж підтримує голландців.

"Охорона відразу не сподобалася. У фан-зону пройти було дуже складно. Узяв із собою дудку, щоб веселіше було підтримувати команду. Це ж драйв, усі мають піднесений настрій. А у мене дудку хотіли забрати, ледве випросив її назад. Пообіцяв, що буду поводитися добре. Україна мені дуже подобається. До Євро встиг полазити по Замковій горі, звідти відкривається прекрасний вид на Київ. У вас затишно, не те що у Москві. Дуже хотілося б, аби Київ лишився таким же компактним і надалі, зберіг свою автентику", - каже француз.

Зараз ви читаєте новину «"Україна відстає від Європи на кілька поколінь", - британський вболівальник на Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

75

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути