вівторок, 19 липня 2011 09:39

УЄФА заснує нагороду Кращому футболістові Європи

УЄФА заснує нагороду Кращому футболістові Європи

УЄФА прийняв рішення вручати нагороду Кращому футболістові Європи, і вже 25 липня на UEFA.com буде оприлюднений список із трьох претендентів на цей приз за підсумками сезону 2010/11.

З ініціативи президента УЄФА Мішеля Платіні, європейський футбольний союз у співпраці з асоціацією європейських спортивних видань (ESM) вирішив заснувати нагороду кращому футболісту Європи за версією УЄФА.

Урочиста церемонія вручення нагороди Кращому футболістові Європи за підсумками сезону 2010/11 відбудеться у четвер, 25 серпня, в Монако в рамках жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів УЄФА.

Нагорода вручатиметься кращому гравцеві, незалежно від національності, який провів попередню кампанію в клубі, що представляє одну з асоціацій УЄФА. При визначенні лауреата за сезон 2010/11 будуть враховуватися всі матчі: поєдинки на внутрішній і міжнародній аренах, ігри за клуб і національну команду.

Журі складатиметься з 53 відомих спортивних журналістів, причому кожен буде представляти одну з асоціацій УЄФА. Спершу кожен журналіст назве трійку кращих, на його думку, гравців минулого сезону. За перше місце буде нараховуватися п'ять очок, за друге - три очки, за третє - одне очко. Три футболісти, які набрали найбільшу кількість очок, пройдуть у другий тур, в якому журналісти виберуть переможця з цього тріо.

Головне голосування відбудеться в Монако в ході жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів - журналісти будуть голосувати в прямому ефірі за допомогою спеціальної електронної системи.

Двадцять п'ятого липня на UEFA.com будуть оголошені три кандидати на звання кращого гравця Європи (в алфавітному порядку), а також повні результати першого голосування.

Зараз ви читаєте новину «УЄФА заснує нагороду Кращому футболістові Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути