Ексклюзиви
середа, 11 березня 2020 10:02

УЄФА наполягає на проведенні Євро цього року

УЄФА наполягає на проведенні Євро цього року
Перший матч Євро-2020 збірна України має зіграти в Амстердамі. Фото: Reuters

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) закликає уряди низки країн забезпечити проведення чемпіонату Європи з футболу 2020 року, незважаючи на поширення коронавірусу SARS-CoV-2.

Про це інформаційне агентство Associated Press повідомляє у вівторок, 10 березня, з посиланням на джерело, знайоме з плануванням чемпіонату.

За його словами, організація вважає, що місто придатне для матчу, якщо там є інфраструктура, необхідна для лікування інфікованих новим вірусом і водночас є можливість упоратися з припливом уболівальників з десятків тисяч осіб. В УЄФА готові перенести матчі з одного міста в інше, якщо таким чином вдасться забезпечити проведення турніру, стверджує співрозмовник агентства. Про це повідомляє dw.com.

Офіційно представники УЄФА спростували висловлювання, що футбольні асоціації клопочуть про перенесення турніру на 2021 рік. Організація "не отримувала запитів про перенесення або скасування" заходу, підкреслили в УЄФА. Союз співпрацює з експертами Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з метою звести до мінімуму ризики, пов'язані з поширенням захворювання COVID-19.

Першість Європи відбудеться вшістнадцяте й уперше - не на території однієї або двох країн, а в 12 містах 12 країн. Очікується, що турнір відкриють 12 червня матчем збірних Туреччини та Італії на Олімпійському стадіоні в Римі. При цьому Італія лідирує в Європі за поширенням коронавірусу і посідає друге місце у світі за кількістю хворих (понад 10 000 людей) та тих, хто помер (631 особа), поступаючись лише Китаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Аталанта" не відпускає Малиновського у збірну України

Збірна України теж зіграє на Євро. Суперниками українців будуть збірні Нідерландів і Австрії. Четвертий суперник має визначитися наприкінці березня

Зараз ви читаєте новину «УЄФА наполягає на проведенні Євро цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути