Ексклюзиви
неділя, 29 березня 2020 15:38

Тут кояться дикі речі – Томас Грімм про футбол в Україні

Тут кояться дикі речі – Томас Грімм про футбол в Україні
Томас Грімм працював в Україні два роки. Фото BLICK

Після двох років безплідної діяльності на посту президента Української gрем'єр-ліги швейцарець Томас Грімм в інтерв'ю виданню Blick визнав свою безпорадність.

"Востаннє я був в Україні в лютому, і ситуація там була цілком нормальною, - почав свою розповідь Грімм з того, чому не знаходиться на своєму посту. - Однак зараз оголошено карантин і я, як іноземець, не можу потрапити в країну.

Я не маю наміру знову балотуватися на пост президента ліги, оскільки переконався, що побудувати Швейцарію в умовах українських реалій не представляється можливим. Хабарі? У порівнянні з історіями про власників українських клубів, це просто дрібниці. Всю картину нам, швейцарцям, просто неможливо зрозуміти, тут кояться дикі речі.

Ось у "Десни" є неофіційний власник, якого всі називали "алкогольним королем України", людиною, пов'язаним з екс-президентом країни Януковичем. І всі знають, що фактично клуб належить йому. У "Львова" власник, якого не бачили навіть на фотографії. В "Маріуполі" клуб належить іноземцю, який жодного разу не був в Україні. 50% "Карпат" належать людині, яка два роки тому збила жінку, і відтоді знаходиться в бігах за кордоном ".

"Кажуть, що друга половина "Карпат" належить Ігорю Коломойському, який володіє також Дніпром-1. Його статки оцінюють у 6 мільярдів доларів, і це саме завдяки йому Володимир Зеленський переміг на президентських виборах в Україні в минулому році".

У "Десни" є неофіційний власник, якого всі називали "алкогольним королем України", людиною, пов'язаним з екс-президентом країни Януковичем

"Як це працює в Україні? Дуже просто. Зеленський був коміком," Слуга народу "- це була назва одного з його сатиричних комедійних шоу. Крім того, він, здається, виграв українську версію Танців із зірками. Оскільки обидва цих шоу крутилися на каналі 1 + 1, одному з найбільших безкоштовних в країні, що належать Коломойському, то популярність в народі Зеленському була забезпечена ".

"Головний конкурент Коломойського в Україні - це Рінат Ахметов, якому належить "Шахтар" і платний канал Футбол. І ось яка виникає ситуація: ми за всіма правилами підписуємо контракт з каналом Футбол на права телетрансляції матчів Прем'єр-ліги, і раптом канали Коломойського перекуповують права п'яти клубів, через які все валиться. У таких реаліях дуже важко реалізувати свої ідеї ".

"Я намагався зробити все, що в моїх силах, показати, що таке маркетинг, пояснити, що не буде ніякого прогресу без прагнення чогось досягти спільними зусиллями. Але всі мої спроби, навіть вивчити мову, зазнали невдачі. Україна має величезний потенціал в області футболу, але реалізувати його не вийде, поки не вийде змінити всю структуру. Коли мене запитують, чому в Україні не працюють речі, які загальноприйняті всюди, я просто відповідаю: "Ласкаво просимо в Україну". Сподіваюся, що все зміниться, причому раніше , а не пізніше. Але вже бе з мене".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мати не дозволила Йожефу Сабо стати комуністом

Томас Грімм кілька разів намагався створити єдиний футбольний телепул в Україні, але так і не домовився з власниками клубів.

Зараз ви читаєте новину «Тут кояться дикі речі – Томас Грімм про футбол в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути