субота, 17 березня 2012 13:06

Суперліга. "Черкаські Мавпи" здалися "Києву", "Хіміку" дісталося від "Ферро"

Суперліга. "Черкаські Мавпи" здалися "Києву", "Хіміку" дісталося від "Ферро"

У п'ятницю, 16 березня, Черкаські Мавпи брали БК Київ, а Ферро-ЗНТУ - Хімік.

Тріо захисників БК Київ у складі Дерріка Зіммермана, Гаррі Ервіна і Руслана Отверченка отримало левову частку очок своєї команди у виїзному протистоянні з Черкаськими Мавпами, що завершилося з рахунком 69-86 на користь підопічних Віталія Чернія.

Перевага Києва в першій половині матчу було безперечним. Гості, у складі яких Деррік Зіммерман ще до великої перерви оформив дабл-дабл, відзначившись 11 очками та 10 передачами, а Гаррі Ервін отримав 15 очок, досить впевнено виграли стартову чверть, а в другій десятихвилинці збільшили свою перевагу до двадцяти пунктів (50-30 ).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперліга. Ферро-ЗНТУ на виїзді вирвав перемогу у "Азовмаша"

Після великої перерви Черкаські Мавпи домінуванням в боротьбі під щитами, яке забезпечив Кенні Аделеке, істотно додали і навіть виграли третю чверть. Однак гандикап, видобутий в першій половині, дозволив столичній команді довести матч до впевненої перемоги.

За підсумками гри Деррік Зіммерман оформив дабл-дабл (17 очок + 12 передач + 4 підбирання). Крім того, плеймейкер Волков відзначився ще одним знаковим для себе досягненням - точним триочковим кидком. Останній з-за дуги в чемпіонаті Суперліги американець забивав ще у квітні 2010 року, виступаючи за Будівельник. Гаррі Ервін завершив гру з 24 очками і 4 передачами в активі. На рахунку Руслана Отверченка 14 очок.

Кращим у складі Мавп став Кенні Аделеке, який отримав 21 очко і зібрав 12 відскоків. Ще один дабл-дабл (10 очок + 10 передач) на свій рахунок записав Іван Кольєвіч.

В цей же день Ренді Калпеппер і Річард Гуін принесли Ферро-ЗНТУ по 20 очок в переможному матчі з Хіміком, який підопічні Кирила Большакова обіграли з рахунком 82-75.

Гості досить впевнено розпочали гру і навіть лідирували протягом майже всієї дебютної чверті, однак точний дальній кидок Річарда Гуіна на останніх секундах періоду вивів Ферро вперед. А протягом десяти наступних хвилин запорожці здійснили спурт, повівши з різницею у більш ніж десять очок. Кінцівка першої половини ознаменувався втратою Даррелла Мітчелла і данком Джеремі Шаппела, який і встановив остаточний рахунок першої половини (42-29).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперліга. "Одеса" розгромила "Говерлу", "Хімік" "форсував" "Дніпро"

Друга половина, незважаючи на зусилля Дениса Яковлєва і Едгараса Ейтутавічуса, які намагалися повести партнерів за собою, також пройшла з перевагою команди Кирила Большакова. В кінці третьої десятихвилинки капітан Ферро Олександр Рибалко довів розрив у рахунку до +17. І хоча в четвертій чверті южненці скоротили відставання до восьми пунктів, сумнівів у перемозі запорожців майже не було.

Тим більше, що участь у грі не брав центровий Хіміка Аарон МакГі, який спостерігав за матчем з лави запасних, де в другій половині до нього приєдналися співвітчизники Даррелл Мітчелл і Рейшон Террі (за словами Дарко Руссо після матчу, він вирішив не ризикувати здоров'ям п'ятого номера).

Крім Калпеппера і Гуїнна, у складі Ферро варто відзначити Джеремі Шаппела, який відзначився дабл-даблом (15 очок + 11 підбирань), і Георгія Кондрусевича, який записав на свій рахунок 14 очок.

Прекрасну гру за Хімік провів Едгарас Ейтутавічус, на рахунку якого 29 очок, здобутих після 3/4 двоочкових, 6/7 триочкових і 5/5 штрафних кидків. 16 очками та 12 підбираннями відзначився Артем Пустовой.

Зараз ви читаєте новину «Суперліга. "Черкаські Мавпи" здалися "Києву", "Хіміку" дісталося від "Ферро"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути