понеділок, 25 лютого 2013 09:25

"Суонсі" виграв Кубок англійської ліги на 100-ліття клубу
15

Фото: ФОТО: Reuters

Здолавши у фіналі Кубка англійської ліги на "Вемблі" з рахунком 5:0 "Бредфорд", "Суонсі" гарантував собі путівку в наступний розіграш Ліги Європи, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

"Бредфорд", який став першим фіналістом із четвертого дивізіону з 1962 року, коли аналогічне досягнення підкорилося "Рочдейлу", розпочав зустріч досить активно. Номінальні господарі намагалися доправляти м'яч до штрафного майданчика довгими передачами, однак "Суонсі" після п'яти пропущених від "Ліверпуля" голів минулого тижня зробив правильні висновки і захищався досить надійно. Довго відсиджуватися в обороні в плани валлійців не входило, і поступово за допомогою своєї фірмової гри в пас вони перехопили ініціативу, відкривши рахунок на 16-й хвилині.

Мічу підібрав м'яч на межі штрафного майданчика і пробив по воротах. Метт Дюк удар іспанця парирував, але на добиванні першим виявився Нетан Дайер. А незадовго до перерви Мічу відзначився самостійно, вистріливши у дальній кут і забивши свій 19-й гол у цьому сезоні.

Підопічні Мікаеля Лаудрупа продовжили гнути свою лінію у другому таймі, і незабаром Дайер довів справу до розгрому. Закінчувати матч "Бредфорд" довелося в меншості. Дюк побачив червону картку за фол останньої надії на Джонатані де Гузмані, який особисто реалізував пенальті. У доданий час голландець оформив дубль, принісши "Суонсі" чудовий подарунок на столітній ювілей.

Кубок англійської ліги

Фінал

Бредфорд - Суонсі 0:5 (0:2, 0:3)

Голи: 0:1 - 16 Дайер, 0:2 - 40 Мічу, 0:3 - 48 Дайер, 0:4 - 59, пенальті де Гузман, 0:5 - 90 де Гузман.

Бредфорд - Дюк, Гуд (Е. Девіс, 46), Макердл, Макхью, Дарбі, Аткінсон, Томпсон (З. Хайнс, 73), Джонс, Дойл, Веллс (Маклафлін, 57), Хансон.

Суонсі - Треммель, Девіс (Тіндаллі, 84), Ранхель, Вілльямс, Бріттон, Кі Сон Ен (Монк, 62), Мічу, П. Ернандес, де Гузман, Раутледж, Дайер (Лама, 78).

Попередження: Кі Сон Ен (38).

Вилучення: Дюк (56).

Зараз ви читаєте новину «"Суонсі" виграв Кубок англійської ліги на 100-ліття клубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути