Ексклюзиви
пʼятниця, 10 лютого 2012 14:49

"Збираю шайби наприкінці тренування" - дебютант збірної України

"Збираю шайби наприкінці тренування" - дебютант збірної України

Матч збірної України з хокею проти Румунії на домашньому "Єврочеленджі" став дебютним у кар'єрі молодого нападаючого Олександра Торяника. Хокеїст не забив, але став автором результативної передачі. Команда Анатолія Хоменка розгромила румунів з рахунком 7:0.

"Зараз у мене тільки позитивні емоції, - каже Олександр Gazeta.ua після матчу. - Я радий, що мій дебютний матч у збірній України завершився перемогою".

Як ви дізналися про виклик у збірну?

"Я був у Сарові, готувався до тренування. Мені зателефонував Анатолій Андрійович Хоменко і запитав чи є у мене бажання виступати за національну команду. Я відповів, що хочу. Більше ніяких питань не було. Я зібрав речі і приїхав у Київ.

Я б не сказав, що моє рішення було спонтанним. Якщо чесно, я давно цього хотів і чекав на виклик. Тепер моє головне завдання - закріпитися у складі команди. Я старатимуся забивати голи. Сьогодні у мене були моменти, але мені не вдалося їх реалізувати. Сподіваюсь у наступному матчі я відкрию рахунок своїм голам за збірну".

Збірна Румунії чимось здивувала?

"Наш суперник непогано розпочав. Румуни намагались нав'язати нам свій хокей. Добре, що ми першими забили гол. Після цього вони зламались, а ми довели матч до перемоги. Добре, що перший матч турніру і мій дебютний поєдинок стали переможними".

Наступний матч збірна України зіграє проти Литви.

"Нам під силу перемогти всі команди турніру. Тим більше, у нас стоїть завдання виграти "Єврочелендж". Будемо готуватися і налаштовуватися так само як і на Румунію, щоб зайняти перше місце".

Тренерський штаб розглядає "Єврочелендж", як етап підготовки збірної України до чемпіонату світу. За словами Анатолія Хоменка, 70% збірної, яка відправиться у квітні у Словенію, зараз грає на турнірі.

"Дуже хочеться поїхати на чемпіонат світу. Буду доводити, що вартий місця у складі команди".

Як дебютанту збірної атмосфера у команді?

"Ще не знаю. Я ще не дійшов до роздягальні (сміється). У нас дружній колектив, є досвідчені гравці. Хлопці підказують, куди бігти і що робити".

У списку збірної України ви наймолодший гравець (Торянику 22 роки і 1 місяць).

"Вік ніяк не позначається на моєму становищі у команді. Правда, я збираю шайби наприкінці тренування. Це загальне правило. У всіх командах наймолодші гравці це роблять".

На льоду ви виділяєтесь своїм зростом (195 см). Ви, напевне, найвищий гравець у команді?

"Можливо. Я не вважаю це найважливішим. У кожного хокеїста є свої якості".

Ви і Шаміль Рамазанов приїхали у збірну з ВХЛ. Там виступаєте за ХК "Саров" та ХК "Рязань" відповідно. Тримаєтесь тут разом?

"Звичайно. Більш того, ми обоє з Харкова, вже давно знаємо один одного. Інколи виходить пограти проти нього, так як ми обоє виступаємо у Росії".

Кого знаєте з "Донбасу", який також грає у ВХЛ?

"Тільки двох людей — Євгена Пастуха та Дмитра Ісаєнка. Завдяки збірній познайомився з іншими "гірниками".

Збірна грає три матчі за три дні. Є час, щоб погуляти столицею України?

"Я вже давно був у Києві. Це чудове місто, воно мені дуже подобається. Але часу гуляти у нас немає. Ми тільки тренуємося і граємо. 12 лютого я повертаюся в Росію. Наступного дня (13 лютого) моя команда грає виїзний матч проти "Зауралья" з міста Курган".

Зараз ви читаєте новину «"Збираю шайби наприкінці тренування" - дебютант збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути