понеділок, 08 червня 2020 20:11

Шевченко розплакався прямо на полі

Шевченко розплакався прямо на полі
Сльози Шевченка після фінального свистка. Фото: ua-football

Екс-гравець збірної України Олег Гусєв розповів, чому збірна України не поїхала на Кубок світу-2010.

За словами Гусєва, він був здивований тим, що матч-відповідь проти Греції проходив у Донецьку, який не був фартовим для національної команди.

"Перед жеребкуванням плейоф збірна України потрапила до другого кошика. У першому були Франція, Португалія, Росія та Греція. Нам дісталися греки, і це був сприятливий жереб.

В Афінах ми зіграли 0:0, хоча повинні були забити хоча б один гол. У мене були моменти, у другому таймі Андрій Шевченко взагалі віддав пас один на один, але я погано обробив м'яч і шанс втратив.

Не потрапив потім в основу на матч-відповідь. Не знаю, чому ми проводили його в Донецьку, але там був якийсь шум з квитками, і "Донбас Арена" виявилася напівпорожньою в найважливішому матчі. Та й нефартове це місто для національної команди, хоч я там в ній і дебютував. Ось, буває таке. Наша збірна не виграла там жодного матчу", - сказав Гусєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як ми програвали. 5 найболючіших поразок українських клубів у єврокубках

У відбірній групі до Кубка світу-2010 українці виступили навіть краще аніж очікувалося. Ми програли перше місце Англії, але зуміли випередити в боротьбі за другу путівку Хорватію.
Здавалося, жереб був прихильний до українців. У стикових матчах нам випало грати проти збірної Греції. Перша гра в Піреї закінчилася нульовою нічиєю.

Українська федерація вирішила, що матч-відповідь треба зіграти в Донецьку, на новому стадіоні "Донбас-Арена". І тут керівник федерації Григорій Суркіс припустився фатальної помилки. Він поставив аж надто високу ціну на квитки. Однак навіть із такою ціною в Києві й Дніпропетровську публіка збиралася, а в Донецьку – ні. Серія із поразок для збірної України на цьому стадіоні була ще попереду. Ще ніхто не знав, що в Донецьку просто не визнають Україну своєю батьківщиною.

Ще ніхто не знав, що в Донецьку просто не визнають Україну своєю батьківщиною

Матч утім почався оптимістично для українців. В одній із атак Шевченко на добиванні не зміг влучити у верхній кут після удару Кобина.

Греки поступово вирівняли гру, а на 39 хвилині завдали вирішального удару. Салпінгідіс отримав м'яч на хід, проскочив між Хачеріді й Кучером і пробив у кут повз П'ятова.
Далі настало соло голкіпера Греції Цорваса. Він парирував небезпечні удари Алієва й Ракицького. Ще в одному епізоді Хачеріді завадив пробити Шевченку. Вже на останній хвилині Гусєв не встиг на добивання, коли воротар відбив м'яч після дальнього пострілу.

Прямо на полі розплакався Андрій Шевченко. Його мрії поїхати на ще один Кубок світу не судилося збутися.

У фінальному турнірі Греція не змогла вийти із групи із Нігерією, Південною Кореєю й Аргентиною, посівши третє місце.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко розплакався прямо на полі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути