понеділок, 23 липня 2012 07:00

Сім проблем лондонської Олімпіади, з якими досі борються організатори

Сім проблем лондонської Олімпіади, з якими досі борються організатори

Іспанська газета "El Mundo" визначила сім основних проблем лондонської Олімпіади, які організатори марно намагаються вирішити.

1. Церемонія відкриття


Сценарій відкриття олімпіади розроблений за мотивами трагікомедії Шекспіра "Буря". Бюджет становить 33 мільйони євро. Репетиції йдуть із запізненням, а вся атмосфера досить "гнітюча". Шоу вже скоротили на півгодини, щоб глядачі змогли сісти в метро до половини першого ночі.

2. Нескінченний дощ

Чотири місяці тому Лондон став готуватися до посухи і заборонив використання поливних шлангів. Проте з кінця березня дощі йдуть щодня, не вщухаючи. Літо 2012 року - друге найвологіше за останні півстоліття, ніхто вже не вірить метеорологам, які вже кілька тижнів поспіль обіцяють покращення погоди. Велика кількість опадів може серйозно нашкодити змаганнях під відкритим небом.

3. Плутанина із забезпеченням безпеки

Невдача, яка спіткала охоронне підприємство G4S, стала хорошим уроком уряду Девіда Камерона, який мав намір використати Ігри як привід для прискорення приватизації поліції. Нік Баклс, який очолює цілу імперію безпеки, що нараховує понад 600 000 співробітників у 120 країнах світу, визнав на цьому тижні в парламенті "ганебний провал" свого підприємства, яке зможе надати тільки одну третину з 10,4 тисячі співробітників служби безпеки, на яких він розраховував.

4. Військові

На допомогу прийшла британська армія, яка зайняла позиції на підступах і по периметру Олімпійського парку. Кількість військовослужбовців тут сягатиме 19 000, в два рази більше, ніж британський контингент в Афганістані. На дахах будинків - установки зенітних ракет, у повітрі - вертольоти Lynx і винищувачі Typhoon, в Темзі - авіаносний корабель HMS Ocean. Військовослужбовці, яких розмістили в тісних умовах у тимчасових таборах, сплять часом на стільцях або в покинутих будинках, висловилися: "Це гірше, ніж в Афганістані".

5. Затори на дорогах


Під'їзні шляхи до міста вже паралізовані. 150 кілометрів перекритих вулиць і спеціально виділені для забезпечення потреб Олімпійських ігор смуги викликали обурення таксистів, які загрожують перекрити рух на знак протесту. Приміські електрички прибувають вкрай рідко і битком набиті. Щоденна тиснява одного мільйона пасажирів під час Олімпіади може просто підірвати зсередини метро.

6. Страйки

26 липня оголосять страйк митники. Вони погрожують блокувати роботу всіх п'яти лондонських аеропортів. Протестують проти скорочень співробітників, заморожування зарплати і приватизації митної служби, запропонованої Камероном. Профспілки працівників транспорту призначили на 6, 7 і 8 серпня страйк на залізничних лініях, що з'єднують Лондон з приміськими зонами, а також із Середньої Англією.

7. Гнів Бекхема

Кажуть, що біди Олімпійських Ігор почалися, коли тренер олімпійської збірної по футболу Стюарт Пірс не взяв до її складу Девіда Бекхема. У свої 37 років гравець команди Los Angeles Galaxy сподівався на свій останній зірковий час на рідній землі, особливо після того, як доклав стільки зусиль для того, щоб Ігри відбулися в Лондоні. Проте Пірс був непохитний. Після цього Девід і Вікторія Бекхем призвали на голову Олімпіади всіх демонів.

Зараз ви читаєте новину «Сім проблем лондонської Олімпіади, з якими досі борються організатори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути