Ексклюзиви
вівторок, 12 квітня 2011 12:29

"Збірній України не допоможе навіть Моуріньо" — олімпійський чемпіон СРСР

"Збірній України не допоможе навіть Моуріньо" — олімпійський чемпіон СРСР

Нині футбольна Україна вболіває за "Шахтар" і "Динамо" в єврокубках. Навіть якщо українські клуби вибудуть з чвертьфіналу, виступ їх аж ніяк не назвеш провальним.

На клубному рівні в України все гаразд. Натомість справи нашої національної збірної кепські. Команда перебуває у "розібраному стані", не маючи постійного тренера. А може річ не в наставникові, а у футболістах?

Свою думку про рівень кваліфікації гравців збірної України висловив Олексій Чередник, олімпійський чемпіон у складі футбольної збірної СРСР.

"Ми опинилися у невеселій ситуації — говорить він. - Молодь лише набирається досвіду, а старші вже не дотягують до рівня збірної. У нас завжди було поєднання досвіду і молодості. Такого тепер нема. Юні таланти подумки на молодіжному чемпіонаті Європи. Вони хочуть потрапити на Олімпіаду в Лондоні. А ветерани своє відіграли. Природу не обманиш. Донедавна Шевченко та Тимощук були лідерами. Нині вони вже не ті. Як на мене, Шевченко до Євро-2012 не дотягне, він уже не гратиме. Вік, болі у спині... Його можна буде тримати у збірній як символ, щоб молоді діяли упевненіше".

Чередник вважає, що немає зараз тренера, який міг би корінним чином змінити гру національної команди.

"Нашій збірній не допоможе навіть Жозе Моуріньо. Чому? Бо залишилося обмаль часу. Що Моуріньйо зможе зробити за рік? Налагодити ігрові зв'язки і дисциплінувати гру. Це під силу і Юрієві Калитвинцеву. Як на мене, рада одна: дочекатися червня, коли закінчиться молодіжний чемпіонат Європи. І за його підсумками залучити найсильніших хлопців до національної збірної.

Повірте, за півроку гравці "молодіжки" значно додадуть у грі. Гляньте, як прогресують Ярмоленко, Степаненко, Гармаш. Вони достойно можуть зіграти на Євро-2012, але чемпіонами Європи ми не станемо. Себе перестрибнути неможливо",- говорить Олексій.

Зараз ви читаєте новину «"Збірній України не допоможе навіть Моуріньо" — олімпійський чемпіон СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути