понеділок, 20 травня 2019 11:09

"Шахтар" виграв Кубок УЄФА

"Шахтар" виграв Кубок УЄФА
"Шахтар" отримав 11 мільйонів євро премії від УЄФА

20 травня у Стамбулі було зіграно фінал Кубка УЄФА. "Шахтар" переміг "Вердер" із Бремена – 2:1. Донеччани стартували у єврокубках з Ліги чемпіонів. У групі з "Барселоною", "Спортінгом" і "Базелем" "гірники" фінішували лише третіми. Долю путівки вирішило протистояння із португальським клубом – "Шахтар" поступився двічі та втратив шанси на Лігу чемпіонів.

Некращими були справи і у внутрішньому чемпіонаті. З перших турів "Шахтар" забуксував і набагато відстав від київського "Динамо", яке пішло у відрив. Тому взимку та навесні 2009-го підопічні Луческу зосередилися на виступах у Кубку УЄФА.

У 1/16 "гірники" потрапили на "Тоттенгем". Оскільки англійська команда була зосереджена на боротьбі у внутрішньому чемпіонаті й у матчі-відповіді виставила дублерів, "Шахтар" переміг – 2:0 і 1:1.

У 1/8 Донецьк не без труднощів здолав російський ЦСКА. У Москві "гірники" програли – 0:1, а в Донецьку перемогли – 2:0. Тут теж не обійшлося без посмішки фортуни – вирішальної помилки припустився воротар ЦСКА Ігор Акінфєєв. Також судді не зарахували гол московського бразильця Вагнера Лава.

У чвертьфіналі "Шахтар" без будь-якої сторонньої допомоги впорався з "Марселем" – 2:0 і 2:1.

У вирішальному матчі "Вердер" грав без дискваліфікованого лідера команди бразильця Дієго

А потім був перший в історії український півфінал. У Києві "Динамо" мало перевагу, але не дотиснуло гостей із Донецька – 1:1.

У матчі-відповіді Жадсон швидко відкрив рахунок, але на початку другої половини гри Бангура зрівняв його. Кияни мали можливість вийти вперед, але Сабліч після кутового не влучив по м'ячу. Натомість Ілсіньо на передостанній хвилині вивів "Шахтар" у фінал – 2:1.

У вирішальному матчі "Вердер" грав без дискваліфікованого лідера команди бразильця Дієго. Луїс Адріану відкрив рахунок на 29 хв., а Налдо на 35-й зрівняв його.

Вирішальний м'яч забив Жадсон у додатковий час. Щоправда, німці знову зрівняли рахунок, але суддя вирішив, що це вже занадто й гол не зарахував – 2:1 на користь "Шахтаря".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" став чемпіоном у Запоріжжі

Ця перемога стала першою для українських команд у Кубку УЄФА.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" виграв Кубок УЄФА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути