субота, 11 березня 2017 11:22

"Шахтар" запропонував змінити формат чемпіонату України

"Шахтар" запропонував змінити формат чемпіонату України
"Клуби зникають, але нам потрібно думати, як зробити чемпіонат краще і цікавіше" - Палкін

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін заявив, що гірники хочуть ініціювати зміну формату УПЛ в наступному сезоні.

"Ми хочемо спробувати змінити регламент і з наступного сезону спробувати зробити якийсь гібрид між форматом турніру, який проводиться в Бельгії і тим, що є сьогодні у нас.

Щоб на кожному з етапів був присутній глядацький інтерес і інтрига, ми хочемо запропонувати залишити формат у два етапи. Але 12-я команда вибуває за підсумками двох етапів. Клуби, що зайняли 11-е і 10-е місця, гратимуть стикові матчі з командами з першої ліги, які займуть, відповідно, 2-е і 3-е місце. Потім команда, яка займе перше місце з другої шістки, також буде грати стикові матчі з командою, яка бере участь в єврокубках.

Таким чином, до самого кінця чемпіонату у нас буде збережена інтрига і ось ці стикові матчі, думаю, будуть за рейтингом і кількості уболівальників на трибунах нічим не гірше дербі "Шахтаря" і "Динамо".

Я вважаю, що ми повинні рухатися тільки в цьому напрямку. Ситуація сьогодні складна, клуби зникають, але нам потрібно думати, як зробити чемпіонат краще і цікавіше", - сказав Палкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці принесли перемоги "Динамо" і "Шахтареві": результати 20-го туру УПЛ

Раніше заступник генерального директора "Динамо" Сергій Мохник розповів, що у клубі чекають, коли повернеться старий формат чемпіонату України з 16-а командами в два кола.

Поточний чемпіонат розділений на два етапи, в першому залишилося ще два тури, після чого команди будуть розділені на дві групи: перша боротиметься за чемпіонство і єврокубки, а друга - за збереження прописки в еліті.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" запропонував змінити формат чемпіонату України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути