субота, 27 лютого 2021 08:59

"Шахтар" порушує закон про мову

"Шахтар" порушує закон про мову
Тарас Кремінь узявся за мову у футболі. Фото: Укрінформ

Уповноважений із захисту державної мови України Тарас Кремінь заявив, що "Шахтар" порушив закон про мову, провівши пресконференцію з перекладом російською.

"Проведення спортивних змагань обов'язково із застосуванням державної мови. Ця норма закону вступила в дію ще минулого року. Тому щодо інциденту, який стався на матчі "Львова" і "Колоса", я склав звернення до президента УАФ Андрія Павелка. Але до кінця не зрозуміло, що сталося.

Нещодавно проводилася пресконференція "Шахтаря" з перекладом російською. Це теж порушення. Закон не передбачає переклад недержавною мовою без згоди сторін. Тренери можуть виступати різними мовами, але ви, як громадяни України, маєте право на отримання інформації та послуг державною мовою.

Український спорт має бути україномовним за замовчуванням. Тому судді повинні спілкуватися українською мовою. За цим фактом і було звернення тренера "Львова", - сказав Кремень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футбольний арбітр подає до суду на українського тренера

Напередодні "Шахтар" переміг в 1/16 Ліги Європи "Маккабі" з Тель-Авіва - 1:0 і вийшов в 1/8 фіналу, де зіграє з італійською "Ромою".

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" порушує закон про мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути