Ексклюзиви
субота, 24 липня 2021 21:00

"Шахтар" і "Динамо" застосовують циганський метод

"Шахтар" і "Динамо" застосовують циганський метод
Капітан "Шахтаря" Фернандіньо з Кубком УЄФА. Фото: Reuters

Вчора в Україні стартував черговий чемпіонат. За першість змагатимуться шістнадцять команд. Але в підсумку чемпіоном стане "Шахтар". Або "Динамо".

За всю історію чемпіонатів України золоті медалі здобували лише три команди – "Таврія", "Динамо" й "Шахтар". Від першого чемпіонства "Таврії" минуло майже 30 років. І всі 30 років першість вигравали або кияни, або донеччани.

Колись я мав 15 років і грав з однокласниками в карти на гроші. Раптом до нас приєднався циган Петро. Найрозумніші швидко залишили гру, а я вирішив спробувати. І відразу виграв.

– Це буде перший і останній твій виграш, – сказав співчутливо Сашко Шпак. І як у воду дивився. Петро швидко видурив у мене останнього рубля й пішов далі шукати наївних.

"Динамо" і "Шахтар" дали наївним виграти лише одного разу. Решту часу вони ділять титули між собою й дивуються, що ще знаходяться бажаючі зіграти з ними знову.

Український чемпіонат претендує на звання найменш цікавого в Європі: бо чемпіона й срібного призера всі знають заздалегідь.

Гірша справа в єврокубках. Минулого року "Шахтар" був розбитий "Боруссією" з Менхенгладбаха із загальним рахунком – 0:10. Кияни програли зі загальною різницею в 5 мячів "Барселоні" та "Ювентусу". Гегемонія в Україні обертається гірким розчаруванням у Європі.

За стародавньою традицією за 30 років незалежності "Шахтар" і "Динамо" мають одну на двох перемогу в єврокубках. Їм, наївним, дали виграти, щоби підтримувати міф, що і з професіоналами нібито й справді можна грати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суркіс знищує кар'єру Супряги

У чемпіонаті України змагатимуться 16 команд. Минулого року за першість боролися 14. "Динамо" Мірчі Луческу виграло всі призи – Кубок, Суперкубок та чемпіонат.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" і "Динамо" застосовують циганський метод». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути