Ексклюзиви
неділя, 02 червня 2019 12:58

Росію можуть відсторонити від Олімпіади

Росію можуть відсторонити від Олімпіади
У новому допінговому скандалі можливо замішана Федерація легкої атлетики Росії.

Російську Федерацію знову можуть відсторонити від участі в Олімпійських іграх через новий допінговий скандал. У ньому замішана Федерація легкої атлетики РФ.

Росію можуть відсторонити від Олімпіади 2020 року, яка пройде в Токіо. Цього разу звинувачують стрибуна у висоту Данила Лисенка у неправдивих свідченнях у справі про пропуск допінг-тестів. Крім того, він надав підроблені документи, за якими пропустив тести через хворобу, повідомляє The Sunday Times.

Джерела Times повідомили, що в документах Лисенка було вказано вигадану адресу клініки. Також під підозру потрапили представники Федерації легкої атлетики Росії, які могли навмисно замаскувати допінгові порушення Лисенка, щоб уникнути перевірок. Якщо звинувачення будуть доведені, російських спортсменів знову відсторонять від Олімпіади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські гімнастки виграли 4 медалі на етапі Кубка світу в Хорватії

В березні Міжнародна федерація легкої атлетики (IAAF) продовжила рішення відсторонити російських спортсменів від участі у змаганнях. Причиною є те, що федерація не отримала дані з антидопінгової лабораторії в Москві, і Росія не виплатила компенсацію збитків. Також Міжнародний олімпійський комітет вимагає від Росії повернення 24 медалей через те, що її спортсменів викрили у вживанні допінгу на Іграх 2008, 2012 і 2014 років. Повернено лише п'ять медалей.

Зараз ви читаєте новину «Росію можуть відсторонити від Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути