субота, 19 жовтня 2019 08:36

Росіянин нокаутував Гвоздика на очах у Ломаченка та Усика

 

В Філадельфії, США, українець Олександр Гвоздик зазнав першої поразки на професійному ринзі. В об'єднавчому поєдинку за титули WBC і IBF у напівтяжкій вазі він програв технічним нокаутом у 10 раунді росіянину Артуру Бетербієву.

Підтримати Гвоздика приїхали Олександр Усик, Василь Ломаченко і Анатолій Миколайович Ломаченко. Підказки останнього з рингсайду було чути протягом поєдинку. Але це не допомогло Гвоздику здолати грізного чеченця.

Бій вийшов шикарний. Напруження відчувалося з перших секунд і не давало розслабитись ані на мить. Суперники продемонстрували топ-рівень і порадували найвибагливіших поціновувачів боксу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усик заставив здатися американського ветерана

Поєдинок розпочався без розвідки. Очікувано, Гвоздик перепрацьовував суперника з дистанції. Бетербієв був не такий активний, але його удари видавалися акцентованіші. В кінці першого раунду рефері відрахував Гвоздику нокдаун, але його скасували, адже падіння сталося не від удару - Бетербієв застосував борцівський прийом.

Наступні раунди проходили за подібним сценарієм. Гвоздик переконливіше виглядав на початку, більше викидав ударів і потрапляв. Бетербієв не часто відповідав, але прискорювався у кінці раундів і вирівнював їх. Кожен раунд можна було віддавати то в одну, то в іншу сторону.

Восьмий раунд став першим, який чисто можна було віддати Гвоздику. Здавалося, Бетербієв почав сідати функціонально. Але це враження виявилось помилковим. Вже в дев'ятому він збільшив темп, а Гвоздик його не витримав. Він дуже багато пропускав, рятувався у клінчах і дотягнув до гонгу лише на морально-вольових. Відновитися в перерві не зміг. Бетербієв продовжував домінувати і після чергової серії харків'янин опустився на коліно – нокдаун. Майже одразу за ним другий і третій. Рефері зупинив бій – за 11 секунд до закінчення 10-го раунду. На суддівських картках після дев'ятого раунду Гвоздик вигравав у Бетербієва – 87:84, 86:85 і 83:87.

Бетербієв здобув красиву і заслужену перемогу, яка однозначно зробила його лідером дивізіону. В наступному бою, ймовірно, він проведе ще одну уніфікацію – проти співвітчизника Дмитра Бівола, чемпіона WBA.

Гвоздик провів гідний, яскравий бій і в майбутньому точно буде попит, як на матч-реванш з Бетербієвим, так і на поєдинки з іншими елітними суперниками

Гвоздику ж треба повертатися і очікувати нового чемпіонського шансу. Він провів гідний, яскравий бій і в майбутньому точно буде попит, як на матч-реванш з Бетербієвим, так і на поєдинки з іншими елітними суперниками.

Для Гвоздика це перша поразка за більш, ніж сім років. Попередній раз він програвав у півфіналі Олімпійських ігор в Лондоні 2012 року казахстанцю Адильбеку Ніязимбетову.

Зараз ви читаєте новину «Росіянин нокаутував Гвоздика на очах у Ломаченка та Усика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути