неділя, 25 лютого 2018 09:24

Росія "відскочила" в фіналі Олімпійського хокейного турніру
7

Російські хокеїсти вперше стали олімпійськими чемпіонами
Фото: twitter.com
Російські хокеїсти вперше стали олімпійськими чемпіонами
Російські хокеїсти вперше стали олімпійськими чемпіонами
Російські хокеїсти вперше стали олімпійськими чемпіонами
Російські хокеїсти вперше стали олімпійськими чемпіонами

Збірна Росії вперше в історії виграла золото Олімпійських ігор. У фіналі росіяни не без зусиль здолали команду Німеччини, закинувши вирішальну шайбу лише в овертаймі - 4:3.

Захисник В'ячеслав Войнов закинув першу шайбу за 0,5 секунди до закінчення першого періоду. В середині другого відрізка колишній нападник нижегородського "Торпедо" Фелікс Шютц зрівняв рахунок після помилки голкіпера Василя Кошечкіна.

У третьому періоді Микита Гусєв точно кинув з лівого краю над воротарем і влучив у верхній кут. За 70 секунд росіяни помилилися в своїй зоні, Домінік Кахун розстріляв Кошечкіна.

За 3 хвилини до кінця Йонас Мюллер закинув третю шайбу. Сергій Калінін залишив Росію в меншості, збірна зняла воротаря і зрівняла рахунок - Микита Гусєв чітко влучив у площину. Переможну шайбу в овертаймі закинув Кирило Капризов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олімпіада-2018. Хокейні чвертьфінали закінчилися мегасенсацією

Для росіян ця медаль стала третьою на Олімпійських іграх. До цього російські хокеїсти вигравали срібло в Нагано-1998 і бронзу в Солт-Лейк-Сіті-2002. Збірна Німеччини протягом турніру вибила в плей-оф Швецію та Канаду.

Олімпійський турнір пройшов без найсильніших гравців планети, які виступають у НХЛ. Зокрема таких, як Олександр Овечкін та Сідні Кросбі. Причина - власники клубів не захотіли відпускати до Пхенчхана своїх найсильніших гравців. За однією з версій вони не отримали гарантій фінансової компенсації, пов'язаної з відсутністю лідерів у матчах чемпіонату.

Зараз ви читаєте новину «Росія "відскочила" в фіналі Олімпійського хокейного турніру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути