Ексклюзиви
середа, 02 грудня 2009 11:55

Російській бобслеїстці можуть ампутувати ногу

Російській бобслеїстці можуть ампутувати ногу

Російській бобслеїстці Ірині Скворцовій, яка отримала важкі травми на трасі в німецькому Кенігзее, можуть ампутувати ногу. Про це розповів завідувач реанімаційного відділення лікарні, в якій знаходиться Скворцова. Вона як і раніше знаходиться в стані штучної коми, повідомляє сайт каналу "Спорт".

Спортсменка отримала травми 23 листопада в результаті зіткнення двох російських бобслейних екіпажів-двійок (чоловічого і жіночого). В результаті сильного удару у неї були роздроблені кістки стегнового суглоба. Потім її переїхав болід, в якому знаходився чоловічий екіпаж, перерізавши нерви і кровоносні судини стегна. У зв"язку з цим Скворцовій можуть ампутувати ногу.

Росіянка вже перенесла вісім операцій. Скільки ще операцій може знадобитися, лікарям сказати важко. Питання про транспортування Скворцової до Росії залишається відкритим. 1 грудня видання "Спорт-Экспресс" написало, що Федеральне медико-біологічне агентство Росії відправить до Німеччини літак для надання допомоги спортсменці.

В даний час поряд зі Скворцовою знаходяться її мати і брат. Лікарі просять їх розмовляти із спортсменкою, не дивлячись на те, що вона знаходиться в стані штучної коми. Витрати на лікування росіянки перевищили сто тисяч євро. Їх узяла на себе Федерація бобслею і скелетону Росії.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Російській бобслеїстці можуть ампутувати ногу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути