понеділок, 25 грудня 2017 20:11

Роджер всемогутній: як Федерер переміг Надаля на Australian Open
12

Упродовж цього тижня gazeta.ua нагадуватиме вам 5 найзнаковіших спортивних подій 2017 року.

Як Федерер переміг Надаля у фіналі Australian Open-2017
Як Федерер переміг Надаля у фіналі Australian Open-2017
Як Федерер переміг Надаля у фіналі Australian Open-2017
Як Федерер переміг Надаля у фіналі Australian Open-2017
Як Федерер переміг Надаля у фіналі Australian Open-2017

29 січня 2017 року відбувся вирішальний матч у чоловічому одиночному розряді. Протистояння Роджера Федерера і Рафаеля Надаля було головним в чоловічому турі приблизно з 2005 по 2010 рік.

Потім основним суперником Надаля став Новак Джокович. Протягом двох-трьох сезонів на перший план вийшло суперництво серба і Енді Маррея. Але зараз ми повернулися до витоків. Багато вболівальників та журналістів охрестили цей матч "фіналом мрії", хоча далеко не всі згодні з цим визначенням. Як мінімум Євген Кафельников і Тоні Надаль проти такого ярлика.

Федерер вперше не потрапив в топ-16 посіву і довго не грав, а Надаль, крім того що, як і Роджер, пропустив кінцівку минулого сезону, 2,5 року не виходив у півфінал на "Шоломі". Однак всупереч всім цим факторам два великих чемпіона дійшли один до одного.

Федерер був бездоганний у своїх геймах - він програв всього одне очко після попадання першого м'яча. Крім того, Роджер діяв набагато активніше і чисто виграв 13 м'ячів, тоді як Надаль всього п'ять. Рафаель грав досить повільно і пасивно і, здавалося, був не готовий до таких високих швидкостей. Але в другій партії гра абсолютно змінилася. У швейцарця несподівано з'явилися помилки як справа, так і зліва, та й подача зовсім перестала допомагати. Досить швидко Надаль повів 4:0, при цьому сам істотно не поліпшив свою гру.

На самому початку четвертої партії Роджер відіграв потрійний брейк-пойнт, хоча вів 40:0. Швейцарець отримав необхідний заряд впевненості і провів сет на одному диханні. Він додав в активності і точності. Надаль знову був змушений відійти в оборону, але при цьому Роджер йому не допомагав так, як це було в третьому сеті. 17-й сіяний виграв партію 6:1, хоча напружених геймів було досить, тому рахунок не зовсім відображає характер сету.

Ми і не вірили, що знову зіграємо у фіналі такого турніру. Я радий, що виграв, але навіть якби програв, то порадів би за Рафу. Було б здорово, якби ми могли розділити цю перемогу. Ми обидва дуже багато працювали над своєю грою

П'ята партія вийшла по-справжньому бойовою і дуже цікавою. Вона почалася з того, що Федерер взяв медичний тайм-аут і залишив корт.

Федереру вдалося з п'ятої спроби зробити брейк, а потім у нього знову налагодилася подача. Ейси в цьому фіналі він видавав пачками, і два з них в сьомому геймі були дуже до речі. А доля титулу фактично вирішилася в наступному геймі.

Федерер переміг - 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3! Швейцарець завоював 18-й "Шолом" і перший з Вімблдону-2012. Сам матч за якістю вийшов не найяскравішим, але на кону стояло дуже багато.

"Ми і не вірили, що знову зіграємо у фіналі такого турніру. Я радий, що виграв, але навіть якби програв, то порадів би за Рафу. Було б здорово, якби ми могли розділити цю перемогу. Ми обидва дуже багато працювали над своєю грою. Я хочу подякувати моїй команді. Ми досягли того, до чого прагнули. Я сподіваюся, що Рафа буде виступати ще безліч років. Я повинен подякувати і спонсорам. І радий, що Род Лейвер був на матчі, це зробило фінал особливим", - розповів чемпіон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я швидше закінчу кар'єру, ніж буду вживати допінг і шахраювати"

Роджер Федерер ще тричі в сезоні обіграв Надаля. Обидва у 2017-му здобули по два Великих шолома. Швейцарець ще переміг на Вімблдоні. А Надаль став чемпіоном на Ролан Гаррос і US Open. Рафаель закінчив сезон у ранзі першої ракетки світу.

Зараз ви читаєте новину «Роджер всемогутній: як Федерер переміг Надаля на Australian Open». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути