неділя, 26 травня 2013 10:17

Роббен був визнаний кращим футболістом фіналу Ліги чемпіонів

Роббен був визнаний кращим футболістом фіналу Ліги чемпіонів
"Коли я забив, вся моя кар'єра пройшла перед моїми очима" - Роббен ФОТО: dailymail.co.uk

Півзахисник футбольного клубу "Баварія" Ар'єн Роббен був визнаний кращим гравцем фінального матчу Ліги чемпіонів-2012/13, в якій баварці зустрічалися з дортмундською "Боруссією".

Гра, що пройшла в суботу в Лондоні на стадіоні "Вемблі", завершилася перемогою "Баварії" з рахунком 2:1. Роббен прийняв участь в обох голах своєї команди - в моменті, коли на 60-й хвилині забивав форвард Маріо Манджукич, голландський півзахисник асистував партнерові, а на 89-й вже забив сам.

"Я не можу висловити словами свої емоції. Торішня поразка стала великим розчаруванням, адже ми програли другий фінал за останні три роки. Те, що сьогодні відбулося, мало статися. Коли я забив, вся моя кар'єра пройшла перед моїми очима. Це особливе, ні з чим не порівнянне відчуття.

Ніхто не хоче бути невдахою, щоразу залишаючись на другому місці. Ми заслужили перемогу. Я постійно мріяв про це. Усі, з ким я розмовляв, сказали, що це був наш день, і у мене таке ж відчуття. Ми знали, що потрібно поліпшити після минулого сезону, і зуміли це зробити. Ми вже увійшли в історію, але тепер нам потрібно виграти ще й Кубок Німеччини, зробивши хет-трик з трофеїв", - цитує Роббена BBC.

"Баварія" стала переможцем Ліги чемпіонів уп'яте. Останній успіх клубу в цьому турнірі датується 2001-м роком. Ще п'ять разів баварці грали у фіналі турніру.

Наставник мюнхенців Юпп Хайнкес став четвертим тренером в історії, якому вдалося виграти трофей з двома різними командами. Перша перемога тренера припала на 1998 рік, коли він привів до перемоги в Лізі чемпіонів мадридський "Реал".

Зараз ви читаєте новину «Роббен був визнаний кращим футболістом фіналу Ліги чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути