вівторок, 17 вересня 2019 11:09

Розбився Андрій Гусін

17 вересня 2014-го загинув колишній футболіст київського "Динамо" Андрій Гусін. Він поїхав кататися мотоциклом на автодром "Чайка" і на одному із поворотів вилетів із сідла, ударившись об відбійник. Отримав травми, несумісні із життям.

Андрій народився у Золочеві на Львівщині. У другому чемпіонаті України 19-річним дебютував за львівські "Карпати". У першому матчі за команду Мирона Маркевича оформив дубль. Його кликав до себе московський "Асмарал", який тоді тренував Костянтин Бєсков, але Андрій обрав київське "Динамо".

У першому матчі за збірну забив гол команді Хорватії, хоча Україна програла – 1:3.

Шкода тільки, що не пощастило із тренером. Йожеф Сабо не бачив у ньому гравця основи, а коли невдоволений Андрій спробував зателефонувати тренеру, кинув слухавку.

 

Андрій продовжував грати за дубль із невеликою річною перервою, коли виступав за київський "Борисфен". Але все змінив випадок. Гусін попросив тренера "Динамо-2" Володимира Онищенка поставити його не в нападі, а ближче до захисту. Той відрядив його опорником. Цей матч Гусін називав найголовнішим у житті. Гру побачив Лобановський, що саме повернувся в Україну, і миттєво перевів 24-річного Андрія в першу команду.

Кілька разів оглянувся, ніби шукав Андрія Шевченка

Потім був зірковий час і незабутні матчі проти "Барселони", "Ювентуса", "Реала". М'яч Гусіна "Ювентусу" у Турині міг стати переможним, але туринці встигли зрівняти рахунок – 1:1.

Андрій цінував гумор. Напередодні матчу зі збірною Росії тамтешня пропаганда запустила рекламний ролик: глухе українське село, без світла. Чоловік свариться на жінку нібито після поразки України від Росії. Та огризається: "Чого ти кричиш? Це ж не я на воротах стояла"! Матч у Москві закінчився – 1:1. Воротар росіян Филимонов пропустив неймовірний гол на 88-й хвилині. Коли кореспонденти після гри запитали Андрія, чи справедливий результат, він посміхнувся.

- Це ж не я на воротах стояла!

 

Був у Андрія і зірковий гол – у складі збірної в матчі відбору Кубка світу проти Греції 2005-го. Він перехопив невдалу передачу грецького захисника і вийшов на ворота. Кілька разів оглянувся, ніби шукав Андрія Шевченка. Але того не було. Тоді Гусін щосили улупив у "дев'ятку". Україна перемогла чинного чемпіона Європи – 1:0.

Разом зі збірною Андрій став чвертьфіналістом Кубка світу. Кар'єру завершував у підмосковному "Сатурні".

Пристрастю Гусіна була швидка їзда. Він мав мотоцикл із номером 14 – як на футболці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каладзе і Тимощук заплакали на похоронах Андрія Гусіна

У Гусіна та його дружини Христини залишилося троє дітей. Найстарший – 22-річний Андрій грає за чернівецьку "Буковину".

Зараз ви читаєте новину «Розбився Андрій Гусін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути