вівторок, 27 грудня 2011 14:56

"Заради Євро-2012 відмовився від краще оплачуваної роботи" - перший коментатор турніру

"Заради Євро-2012 відмовився від краще оплачуваної роботи" - перший коментатор турніру

На початку грудня Україна дізналася ім'я першого спортивного коментатора Євро-2012. Ним став ведучий програми "Футбольний код" і коментатор "Першого національного" Андрій Столярчук.

"Ще з осені я знав, що коментуватиму матчі Євро-2012. Ми про це домовлялися, коли я прийшов на канал у 2010 році. До того працював на "Поверхность-ТВ", але компанія розвалилась, - розповідає Столярчук "Gazeta.ua". Говоримо після засідання "Футбольного прес-клубу" у Будинку Футболу.

На роль ведучого "Футбольного коду" проводився кастинг, - продовжує Андрій. - Я потрапив на нього. Спочатку вести програму мав Роберто Моралес. Але так сталося, що відбулася заміна на посаді ведучого. Я не приховував своїх намірів - насамперед я прийшов на "Перший національний", щоб коментувати Євро-2012.

Ми домовилися з керівництвом каналу, що я отримаю право коментувати турнір, якщо зможу проявити себе за цей рік. Десь наприкінці літа у нас відбулася розмова з керівниками. Вони були задоволені моєю роботою коментатора та ведучого. Насамперед моєю роботою в ефірі, тому що "Футбольний код" — це окрема програма та окрема історія.

Керівники задоволені рівнем мого коментування, тому зі свого боку стримали слово і дали мені право коментувати матчі Євро-2012. Про це призначення я дізнався раніше, ніж про це стало відомо офіційно".

Якими були ваші емоції?

"Все до того йшло. Можна сказати, що це затвердження було очікуваним. Якби я його не дочекався, то відчував би негативні емоції. Коли я коментував, то бачив, що зростаю. Це підтверджують відгуки та листи, які приходять в редакцію. Також постійно звучали позитивні відгуки керівництва. Все налаштовувало на те, що я отримаю право працювати на Євро-2012. Це назрілий підсумок моєї роботи на каналі. Тому я б не сказав, що відчував якісь феєричні емоції.

Офіційно про це заявив заступник генерального директора НТКУ Михайло Метревелі в одному інтерв'ю. Пригадую, що я спав і мене розбудив телефон. Спочатку я не міг зрозуміти, з чим мене всі вітають. Думав, що з Днем святого Андрія. Один друг сказав зайти у Facebook. Виявилося, що на моїй сторінці розмістили посилання на новину про моє призначення. Після цього я зрозумів з чим власне мене всі і вітали.

Можна сказати, що ви ввійшли в історію турніру, адже стали першим коментатором Євро-2012.

"Я здійснив свою мету, заради якої свого часу прийшов на "Перший національний". Хоча у мене були інші варіанти, у тому числі більш грошовиті. Навіть цього року були пропозиції змінити місце роботи, але я залишився, щоб довести розпочату справу до кінця. І не шкодую про це."

Які матчі Євро-2012 будуть "вашими"?

"Ми з керівництвом обговорювали це питання. Справа в тому, що крім мене будуть ще два коментатори. Попередня домовленість вже існує, але конкретика у розподілі матчів наступить, коли настане визначеність з кандидатами. Я сказав свою думку, хто ще з коментаторів має повне моральне право коментувати і хто викликатиме у глядачів позитивні емоції."

"Просто молодець, дуже професійний коментатор. Його не треба тестувати на знання футбольних правил. Я впевнений, що він їх знає. У літаку він це демонстрував," - на льоту похвалив Столярчука журналіст каналу "1+1" Констянтин Андріюк.

"Це Костя про себе, - скромно прокоментував Андрій компліменти колеги. - Ми плануємо широко висвітлювати турнір. Будемо залучати експертів і коментувати матчі безпосередньо зі стадіонів.

На даному етапі ми плануємо працювати за західноєвропейською формулою "коментатор+експерт" на кожному матчі. Тобто буде три пари — три коментатори та три експерти."

Поєдинки за участі якої збірної ви б хотіли коментувати?

"Перший національний" транслюватиме матч-відкриття Євро-2012 та поєдинки, які будуть розпочинатися о 19:00. Особливих пріоритетів у мене немає."

А як щодо стадіонів?

"Саме з цих міркувань хотілося б працювати у Польщі. Українські стадіони я бачив. Фактично на кожному з них вдалося побувати. Виняток становить тільки "Львів Арена", але на цей стадіон я завжди встигну приїхати. А ось відвідати польські арени можливостей може бути менше".

Зараз ви читаєте новину «"Заради Євро-2012 відмовився від краще оплачуваної роботи" - перший коментатор турніру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути