четвер, 05 березня 2009 12:22

Рабинович хоче врятувати Прем"єр-лігу

Рабинович хоче врятувати Прем"єр-лігу

Сьогодні, 5 березня, на загальних зборах учасників прем"єр-ліги власники 16 клубів елітного дивізіону виберуть президента своєї організації. Варто нагадати, що з моменту створення ліги пост виконуючого обов"язки керівника займав президент "Харкова" Віталій Данилов, який, як і будь-який з його колег, вважається зацікавленою особою і, згідно регламенту, очолювати прем"єр-лігу на постійній основі права не має.

Серед претендентів на президентське крісло - лише один громадянин України. Екс-президент "Арсеналу" Вадим Рабинович ще в початку року заявив в інтерв"ю "СЕ", що продав акції столичного клубу для того, щоб болотуватися в керівники ліги. Конкурентами Рабиновича стануть громадяни Великобританії, Німеччини і Голландії, імена яких поки офіційно не оголошені.

- Власникам клубів прем"єр-ліги мене зайвий раз представляти не потрібно, - завірив вчора Рабинович "СЕ". - Ну, а напрям, який я відстоюю, стосується не тільки футболу, але і всього, що з ним пов"язане.

- Що ви маєте на увазі?

- Мені треба спочатку розповісти про це колегам з футбольного цеху, а вже потім виносити на суд громадськості. Ще є питання?

- Звичайно.У вас три суперники, і, за нашою інформацією, всі вони іноземці. Як ставитеся до такої конкуренції?

- Знаю, що інші претенденти на пост президента прем"єр-ліги - талановиті і гідні фахівці. Але при всій до них повазі, мені здається, серед майже 50 мільйонів громадян України може знайтися хоч би один, хто зміг би очолити вітчизняний елітний дивізіон.

- Заздалегідь не консультувалися з керівниками клубів?

- Ні. Подібна практика не в моїх правилах. Для мене важливо, що я упевнений в своїх силах і не соромлюся говорити правду.

- Може, все-таки озвучите один з основних пунктів вашої програми?

- На мій погляд, найголовніше - врятувати прем"єр-лігу. Просто необхідно надати термінову допомогу клубам з нижньої частини таблиці за рахунок тих, які знаходяться вгорі. Ще коли створювався турнір під новою назвою, існувала пропозиція загальний фонд прем"єр-ліги розділити не за принципом від сильного до слабкого, а навпаки. Ось цей принцип якраз і хочу втілити в життя. Потрібно максимально допомогти клубам, які цього потребують, інакше дійдемо до того, що нікому буде грати.

- В світлі фінансової кризи вважаєте це виходом з ситуації?

- Нам треба, перш за все, мінімізувати витрати. Для цього, на мою думку, необхідно встановити стелю клубних витрат. Взагалі ввів би ліміт на супервитрати. Наприклад, рубіж для клубу - 50 мільйонів доларів. Хочеш витрачати більше - витрачай, тільки заплати внесок в прем"єр-лігу для прямої допомоги клубам з нижньої частини таблиці.

- Господарі "Металіста" і "Карпат" Олександр Ярославський і Петро Димінський публічно висловилися проти вашої кандидатури. Як думаєте, їх позиція позначиться на вашій боротьбі за пост президента прем"єр-діги?

- Мені складно зрозуміти цих заслужених людей, які висловили свої думки, не знаючи моєї програми. Що ж, своїми аргументами постараюся переконати і Ярославського, і Димінського...

Окрім виборів президента на порядку денному загальних зборів учасників прем"єр-ліги будуть ще три питання: визначення власника комерційних прав ліги, підведення фінансових підсумків за 2008 рік і затвердження бюджету на 2009-ий.

Газета "СЕ в Україні", sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Рабинович хоче врятувати Прем"єр-лігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути