Ексклюзиви
понеділок, 01 червня 2009 09:53

"Мені не вистачало тільки Кубка України" - Павлов

"Мені не вистачало тільки Кубка України" - Павлов

Післяматчева прес-конференція наставника тріумфаторів Кубка України - Миколи Павлова.

- Я вже трішки випив шампанська. Якщо будуть некоректні питання, я можу відповісти так, що комусь може не сподобатися (гомеричний регіт в залі). Я говорив своїм гравцям: "Олімпійський принцип нам не підходить. Нас не лаятимуть, якщо ми програємо, нас і так всі поховали. Ми вийшли у фінал кубка, зайняли п"яте місце в чемпіонаті, отримали шістнадцять "майстрів спорту". Я сказав: "Якщо ми завоюємо титул - перш за все, радітимуть ваші батьки, діти". Мені не вистачало тільки одного титулу - Кубка України. Тепер дідусь може сказати своєму внукові: "Я виконав програму-максимум і можу спокійно готуватися до пенсії" (сміх). Але роботу з "Ворсклою" я все одно продовжу.

- Микола Петрович, що було найскладнішим?

- Найскладнішим? Час до гри. В ході гри стан вже був передінфарктним, тобто звичайним! Для "Шахтаря", напевно, було несподіванкою те, що ми відсовували їх від своїх воріт. До речі, завтра День народження Івана Дмитровича (Балана), тому ми, природно, як в будь-якій подібній ситуації, коли у когось День народження, хотіли зробити йому подарунок.

- Але у Вас поки немає ще одного титулу - Суперкубка!..

- Ми спланували на 11-е число початок чемпіонату, тому ніхто не знає, як насправді буде. Коли нам сказали, що ми почнемо 18-го - ми вирішили, що потрібно обов"язково виграти в Кубу і стартувати 11-го.

- А якщо торкнутися гри з "Дніпром" у весняній частині чемпіонату...

- Ну, адже тоді нас грало десять проти одинадцяти, а сьогодні - нас було одинадцятеро.

- Як говориться, "Рідні стіни завжди допомагають". Ось і тепер вам стіни допомогли. Відчували цю підтримку трибун?

- Мер міста - мій друг. Його друзі - мої друзі. Навіть Цуррі (а він навіть не знає ім"я цього мера!) в своєму інтерв"ю відзначив, що для мене це рідне місто. Напевно, розраховував, що це мені допоможе.

- Вам не шкода, що на цьому фіналі був відсутній Григорій Суркіс, адже він завжди відвідував подібні події? А Ющенко?!

- Я з великою повагою ставлюся до Григорія Михайловича і ставитимуся! Це людина, яка здобула Європу для нашої країни. Якби я не пройшов школу "Динамо", то не навчився б багато чого у цієї людини. Суркіс же - людина, яка працює з ранку до вечора, тому я б утримався від коментарів на цю тему.

- Ви допомогли "Ворсклі" завоювати титул. Не хотіли б допомогти "Дніпру" що-небудь завоювати?

- Коли я йшов з "Дніпра"... проти мене було керівництво області та міста. Але хай вони знають, що всі гравці дзвонять мені досі та дякують. Хай вони знають, що для мене завжди будуть головними футболісти! Якщо комусь це не подобається, хай йдуть заробляти гроші в інше місце! Наприкінці розповім один анекдот. Йде процес розлучення. У чоловіка питають: "Чому Ви від неї йдете?" Відповідь: "Вона мені не подобається". У цей момент зал кричить: "Ну як це, всім подобається, а йому - ні!" (істеричний регіт в залі і бурхливі оплески наставнику).

ФК "Ворскла"

Зараз ви читаєте новину «"Мені не вистачало тільки Кубка України" - Павлов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути