пʼятниця, 22 травня 2009 12:52

"До українських стадіонів у мене питань немає" - Платіні

"До українських стадіонів у мене питань немає" -  Платіні

Перемога донецького "Шахтаря" в останньому розіграші Кубку УЄФА не матиме жодного впливу на ситуацію в країні у питанні Євро-2012. Таку думку відразу по закінченні фінального поєдинку у Стамбулі висловив президент УЄФА Мішель Платіні.

- Річ не в тому, що у них є хороші команди, - каже Платіні. - Ми ведемо мову не про футбольні команди, а про стадіони, аеропорти та готелі. Можна мати гарних гравців, але у багатьох містах не вистачає готелів. Однак, ми дали ще шість місяців для того, аби нам щось запропонували.

- Якщо українці хочуть фінал у Києві, вони повинні працювати. Якщо хочуть ще два міста, мають щось робити. Тут нема чого додати, - зазначив президент УЄФА.

Найкращим рішення в УЄФА бачать рівний розподіл приймаючих міст між Польщею та Україною. Але якщо ситуація у нашій країні не зміниться до кінця листопада, то фінальна стадія Євро-2012 пройде лише в двох українських містах.

Це може означати, що нова арена у Донецьку може залишитись без матчів Євро, зазначає видання "Gazeta.pl". Стадіон, що був збудований на кошти українського міліардера Рената Ахметова, не є проблемою міста. Питання полягає у поганому стані приготувань Донецька до розміщення вболівальників майбутнього чемпіонату.

Якщо українці хочуть фінал у Києві, вони повинні працювати

- Немає питань до стадіонів, є питання до решти інфраструктури, - пояснює Платіні. - Ми не хочемо сплачувати по 1000 євро за ніч у поганому готелі. Але існують й інші проблеми

Цю тему президент УЄФА обговорював з Президентом України Віктором Ющенко, який завітав до Стамбулу, щоб на власні очі побачити великий тріумф "Шахтаря".

Gazeta.ua та 2012ua.net за інформацією Gazeta.pl

Зараз ви читаєте новину «"До українських стадіонів у мене питань немає" - Платіні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути