Ексклюзиви
понеділок, 21 вересня 2009 12:39

"Якщо Кравченко так гратиме, то потрапить у збірну" - Луческу

"Якщо Кравченко так гратиме, то потрапить у збірну" - Луческу

Головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу після сьогоднішньої перемоги над столичним "Арсеналом" проаналізував поєдинок і відповів на питання журналістів.

- Ігри з "Арсеналом" у нас завжди важкі, і сьогоднішня не була виключенням. Впевнений, нинішній матч всім сподобався - було і видовище, і багато голів. Думаю, гра була приблизно рівною. Ми, напевно, були прагматичнішими і краще використовували ті моменти, які створили. Зрозуміло, ми вивчали останні ігри за участю "Арсеналу".

Це команда з хорошим рухом, яка дуже агресивно веде єдиноборство; команда атакуючого плану - і не дарма їх атаки часто завершуються в штрафному майданчику суперника. Вони не зрадили собі, сьогодні вони так само грали з нами. Але ми вивчили суперника і спробували перекрити його сильні сторони. Хотілося б відзначити, що ми грали після важкого матчу з "Брюгге" - була важкою і сама гра, і тривалий переліт після неї.

Ми боялися, що не всі відновляться повністю, до того ж, у нас є травмовані гравці, тому довелося виходити сьогодні майже тим же складом, що і в Бельгії - у нас були всього лише дві заміни. Крім того, в якійсь мірі показати більш видовищний футбол командам перешкодило поле. З боку здається, що воно хорошої якості, але насправді воно нерівне.

Ми сьогодні завоювали важливі три очки, виступаючи проти команди, яка дійсно грає у футбол, не тільки обороняється, але і атакує. Тому хотів би привітати суперника з тією грою, яку вони демонструють.

- Містере, коли ви остаточно відчули, що перемога від вас не піде: після останнього голу або раніше?

- Трохи раніше: це стало ясно після третього голу. Чесно кажучи, я не чекав, що за рахунку 1:2 суперник знайде в собі сили та зрівняє рахунок. Але честь їм і хвала за це. Третій гол заспокоїв і команду, і нас на лавці запасних. Суперникові, напевно, було складно відшукати в собі ресурси, щоб зрівняти рахунок.

- Скажіть, Кравченко якийсь час знаходився в тіні. Але тепер ви довіряєте йому в останніх іграх, він почав забивати...

- Знадобився час, щоб переконати його в тому, що він гравець високого рівня і володіє дуже хорошими якостями, але не використовує їх і тому не грає в складі. Мабуть, до нього це дійшло. Це коштувало мені нервів, було багато індивідуальних розмов з ним, але, напевно, зараз це приносить свої плоди. Ми чекали. Зараз я довірив йому місце в складі, тому що він і в тренувальному процесі проявляє себе з хорошого боку. Поки він цю довіру виправдовує. Якщо він таким чином гратиме і далі, то за тих якостей, якими він володіє, не виключено, що він потрапить у національну збірну.

Головне, щоб він зрозумів, що сьогоднішня гра - наслідок тієї серйозної тренувальної роботи, яку він проводить, плюс аналіз всього того, що ми йому говоримо, а він виконує. Рік тому у нього були зовсім інші пріоритети, після гри він від"їжджав до Дніпропетровська. Зараз він став зовсім іншим, серйознішим. Повторюю, в тренувальному процесі він змінився повністю. Вірю, що з часом він ще додасть.

- Ви задоволені грою свого захисту?

- Щоб провести паралель, хотів би нагадати вам про Дмитра Чигринськом, якого в основний склад ми почали ставити в 17 років. Він робив багато помилок, через нього ми програвали багато ігор, але ми йому довіряли і, врешті-решт, ви бачите, де він зараз. І якщо я дав добро на цей трансфер, значить, я вірю в Ракіцького, який займає зараз позицію Чигринського.

Ясна річ, і він помилятиметься, адже він ще молодий. Але я аналізую помилки, і Ракіцький ростиме. А що стосується сьогоднішньої гри, то промах досвідченого Кучера, який повинен був вибити м"яч на кутовий, а не шукати якогось іншого виходу з оборони. Там опинився Воробей, і ми самі "привезли" собі гол. Я його теж розумію - він добре зіграв в Брюгге і у цей момент був сконцентрований не так, як було потрібно.

- Багато тренерів, ваші колеги, декілька років поспіль говорять, що більшість матчів першості за участю українських команд, які виступають на євроарені, проходять не на належному рівні. Занурюючись в Європу, ви неначе потрапляєте на іншу планету, і дуже важко перебудовуватися. Що ви можете сказати по сьогоднішньому матчу? Він дійсно відрізнявся?

- Що стосується нашої команди, то нам не було важко перебудуватися на єврокубкові ігри та навпаки. Якщо ви стежите за статистикою, то знаєте, що минулого року ми були визнані найкращою командою Європи по рейтингу. Ми випередили "Манчестер Юнайтед", "Барселону" і всіх останніх.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Якщо Кравченко так гратиме, то потрапить у збірну" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути