Ексклюзиви
понеділок, 25 травня 2009 11:10

"Я - капітан кращої команди Європи" - Срна

Автор: Reuters
  Даріо Срна
Даріо Срна
Лідер "Шахтаря" - про те, з якими відчуттями прокинувся після "Вердера", підтримці П"ятова і своєму майбутньому.

- Даріо, з якими відчуттями ти прокинувся на ранок після фіналу?
- Що я - капітан кращої команди Європи. Погодьтеся, ми заслужили цю перемогу, грали в хороший футбол і на полі довели, що сильніші за всіх. Спасибі всім моїм партнерам за те, що подарували це свято нашим уболівальникам, нашому президенту, Донецьку і всій Україні.

- Якби дійшло до пенальті? Гравці відпрацьовували їх на тренуваннях?
- Який сенс? Точно пробити з 11 метрів уміє будь-який футболіст. Цьому вчать ще в школі. Тому потрібно тренувати не самі удари, а психологію. Всі ці промахи з пенальті - не тому, що футболіст не уміє бити, а через нерви. Але, знаєте, у мене було таке відчуття, що до пенальті справа не дійде, що ми ще заб"ємо з гри.

- Ти згадав про помилку П"ятова. Після безглуздого гола у ворота "Шахтаря", в якому був винен воротар, ти відразу ж підійшов до Андрія і підбадьорив його. Що ти йому сказав?
- На моєму місці так повинен був зробити будь-який нормальний капітан. По-перше, П"ятов - мій друг. По-друге, я розумів, що від таких помилок ніхто не застрахований. І якщо почати його звинувачувати, то він міг би зовсім "перегоріти". Я сказав всім: "Забули!", а Андрію: "Нічого не трапилося!". І ви бачили, що він після цього відстояв добре, кілька разів нас виручав, і до нього не може бути ніяких претензій. Він - великий воротар.

- Виграти Кубок УЄФА було мрією, якою команда жила всі останні місяці. Тепер, коли вона здійснилася, не відчуваєш усередині якусь порожнечу?
- Так, я зараз повністю спустошений - і фізично, і психологічно. І сил, і емоцій за ці 120 хвилин всі ми витратили дуже багато. Через декілька днів оговтаюся, і тоді можна думати про нові стимули.

- За даними іноземних ЗМІ, тебе хочуть купити "Баварія", "Реал", "Мілан". Міг би пролити світло на своє майбутнє?
- Зараз я гравець "Шахтаря", і моє серце належить цьому клубу. Всі мої думки тільки про те, чим я можу допомогти "Шахтарю" у найближчих матчах. Ні про що інше я поки думати не хочу.

Сегодня, Тurnir.com.ua
Зараз ви читаєте новину «"Я - капітан кращої команди Європи" - Срна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути