вівторок, 21 червня 2016 10:04

Просимо уболівальників вибачити нас - Фоменко

Просимо уболівальників вибачити нас - Фоменко
Михайло Фоменко

У вівторок збірна України проведе свій третій і заключний матч на Євро-2016 - у рамках 3-го туру групової стадії чемпіонату Європи "жовто-сині" зіграють у Марселі зі збірною Польщі. А за день до цього в прес-центрі стадіону "Велодром", на якому і пройде майбутній поєдинок, відбулася традиційна передматчева прес-конференція головного тренера української національної команди Михайла Фоменка.

Що можете сказати про гравців? Який їхній стан? Чи є травмовані?

"Травмованих немає, всі здорові і готуються до матчу. Сьогодні у нас ще є одне тренування. Всі хлопці чудово розуміють, на якому футбольному форумі вони знаходяться. Так що, сподіваюся, всі вони будуть завтра намагатися виправити допущені помилки і зіграти так, як вони хотіли це зробити спочатку".

Як будете налаштовувати команду психологічно на завтрашній матч? Адже він не має турнірного значення.

"Якби це був аматорський турнір, то тоді хлопці грали так, як хотіли б. Але це рівень професійний, так що вони зобов'язані будуть виконувати поставлені перед ними завдання.

Після цих двох матчів, особливо, після поєдинку з Північною Ірландією, українські журналісти дуже сильно впливали на психологію хлопців. Після цього, думаю, футболісти зробили правильні висновки і завтра будуть виглядати гідно".

Ви вже визначилися зі своїм майбутнім? Чи правда, що ви вже попрощалися з командою і завтрашній матч - останній для вас в якості наставника збірної України?

"Попрощатися у нас ще буде час - після матчу з Польщею. Після всіх неприємних подій, які з нами відбувалися на Євро-2016, потрібен буде час на переосмислення того, що сталося. А вже потім будемо приймати якесь рішення.

А поки на нас чекає гра з класним суперником. Хлопці це розуміють і налаштовуються відповідним чином. Думаю, претензій до них завтра не буде".

Завтра у збірної України - останній матч на Євро-2016. Що можете сказати про формат цього турніру? 24 команди-учасниці - краще, ніж 16?

"Для уболівальників це, звичайно, краще: чим більше команд, тим більше вболівальників задоволені цим. Для футболістів ж це дуже велике навантаження. Але раз ми граємо для вболівальників, то повинні бути раді такому формату. Та й потім, видно, що рівень всіх команд, які беруть участь в Євро-2016, непоганий".

Завтра прогнозуються сутички фанатів. Що можете сказати з цього приводу?

"Це одна з негативних сторін фінальної частини Євро-2016. Не варто цими провокаціями і заворушеннями займатися, випускаючи свої емоції і демонструючи тим самим захоплення якимось іншим видом спорту".

Ви очікували від своєї команди виходу у плей-оф. Чому не змогли вирішити це завдання? Що трапилося з командою?

"Я вже відповідав на це питання. Тоді я сказав, що футбол в Україні є частиною життя, а не її винятком. У нас зараз непроста ситуація в країні. Само собою, це відбивається на футболі, на рівні чемпіонату України. Це ланцюгова реакція, яка призвела до того, що нам не вдалося вирішити завдання виходу з групи. Просимо наших уболівальників вибачити нас за це. Сподіваюся, що в подальшій своїй роботі ми покращимо стосунки між збірною України та вболівальниками".

Що можете сказати про стартовий склад на завтрашній матч? Чи можна очікувати, що проти Польщі зіграють ті футболісти, які не брали участь в поєдинках з Німеччиною і Північною Ірландією?

"На 100% склад міняти не можна. Але деякі заміни в ньому на завтрашній матч ми плануємо зробити".

Додамо, що матч Україна - Польща пройде 21 червня в Марселі, на стадіоні "Велодром". Початок поєдинку - о 19:00 за Києвом. Наш сайт проведе текстову он-лайн-трансляцію зустрічі. Прямий ефір на каналі "Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому збірна України провалилася на Євро-2016?

Зараз ви читаєте новину «Просимо уболівальників вибачити нас - Фоменко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути