пʼятниця, 19 серпня 2016 19:54

"Останні два місяці у мене був дуже важкий період" - Даріо Срна

Капітан "Шахтаря" Даріо Срна розповів про перемогу над "Істанбулом Башакшехир" з рахунком 2:1 у кваліфікації Ліги Європи і свій 500-й матч за донецьку команду.

 

"Ми приїхали сюди за перемогою і ми це зробили. Команда може бути задоволена першим таймом. Другим трохи менше. Сьогодні було важко психологічно. Десь бракувало впевненості. Прикро, що не вдалося зняти всі питання про переможця пари у першому матчі. Але у нас є перевага перед другим поєдинком. Тепер потрібно готуватися до зустрічі з "Дніпром".

Сьогодні ви зіграли 500-й матч за "Шахтар". Олександр Кучер зізнався, що окрім перемоги над "Істанбулом" команда подарувала вам годинник.

"У першу чергу важлива перемога. Сьогодні було складно грати через проблеми з газоном. Ще раз відзначу, що ми добре зіграли перший тайм. І у другому виглядали непогано. Але у суперника теж були свої моменти і реалізований пенальті. Ми можемо бути задоволені своєю роботою. Важливо, що нам вдалося показати свою гру. Зараз ми летимо до Львова і почнемо готуватися до "Дніпра". Буде важкий матч. Ми дуже втомилися психологічно і фізично. Але вже звикли працювати в таких умовах і будемо рухатися далі".

Навіть гравці "Істанбула" критикували стан поля.

"Так і є. Воно дуже погане. Але ми зіграли добре, не дивлячись на такі умови".

Чому другий тайм вийшов слабшим, ніж перший? У матчі з "Карпатами" було навпаки.

"У нас не було вибору. Ми тоді пропустили два голи і вийшли на другий тайм, щоб відігратися. Ця перемога також допомогла нам сьогодні. Важливо, що ми граємо у свою гру — через пас. Єдина проблема — трохи заважають емоції. Іноді не вистачає мотивації".

Що у вас в руках?

"Команда подарувала мені красивий подарунок. Я сказав у роздягальні, що без них, підтримки клубу і вболівальників я б ніколи на зіграв за "Шахтар" стільки матчів. Велике дякую всім. Але найголовніше сьогодні — це перемога".

 

Можете показати?

"Ні (сміється)".

Ви дуже скромно говорите про своє досягнення. Розкажіть скільки привітань отримали.

"Останні два місяці у мене був дуже важкий період (у Даріо помер батько під час Євро-2016). Тому зараз мені складно показувати на людях свої емоції. Підкреслю ще раз, що найважливіше для мене сьогодні — це перемога".

П'ятов відзначав перед матчем, що Туреччина дуже фартова країна для "Шахтаря". Згодні?

"Побачимо, як складеться матч-відповідь. Все ще попереду. Сьогодні ми могли забити більше голів. Добре, що ми створюємо багато моментів. Але потрібно більше забивати. Будемо над цим працювати і сподіватися, що фарт буде на нашому боці".

Коваленко починає виправдовувати довіру тренера. Сьогодні забив гол. Наскільки він важливий гравець для команди?

"Я вже давно сказав, що Віктор — це футболіст, який гратиме у великому європейському клубі, якщо продовжить працювати. У нього все є і він демонструє свої якості у кожному матчі. Зараз це дуже важливий гравець для "Шахтаря", а в найближчому майбутньому і для збірної України. Завдяки своїй грі у майбутньому він потрапить у великий клуб".

Додамо, що матч-відповідь пройде 25 серпня у Львові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Срна зіграє 500-й матч за "Шахтар": як "гірники" тренувалися на стадіоні "Істанбула"

Зараз ви читаєте новину «"Останні два місяці у мене був дуже важкий період" - Даріо Срна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути