пʼятниця, 12 жовтня 2018 14:04

Подкопаєва зізналася, чи вважає Росію агресором

Подкопаєва зізналася, чи вважає Росію агресором
Подкопаєва висловила свою позицію щодо агресії Росії. Фото: tochka.net

Олімпійська чемпіонка з гімнастики Лілія Подкопаєва висловилася про політичну ситуацію в Україні, повідомивши, що через агресію Росії вже тривалий час не може з'їздити до рідного Донецька.

"Так, для мене Росія - агресор. 2014-го Росія анексувала Крим і почала військові дії на Донбасі. З тих пір не можу поїхати до Донецька на могилу бабусі та діда, не можу провідати своїх тренерів, які живуть там.

Ми, звичайно, чесно кажучи, спочатку спробували з'ясувати нашу точку зору, нашу позицію. Зрозуміла, що там вже далеко все зайшло, що пропаганда робить свою справу, і ми все-таки по різні боки. І мене ранить, що ми, рідні близькі люди, не знайшли якісь точки дотику.

Мої тренери перші залишилися там, зал функціонує, там проводять змагання. Але коли я бачу прапори, які не жовто-блакитні, - боляче. Для мене Донецьк був, є і буде Україною.

Ніколи навіть у страшному сні не могла уявити, що Росія нападе. Тому що з Росією нас пов'язує історія. Може, не завжди була найприємнішою, але це наше життя. Почавши всю цю катавасію, ці військові дії розпалили вогонь між двома взагалі-то братніми державами.

Сподіваюся та вірю, що найближчим часом військові дії на Донбасі припиняться

При тому, що культурно, економічно у нас багато спільного, дуже багато спільного. При тому, що соціологічні опитування показують, що українці бачать себе в ЄС, ми все для цього робимо, молодь дивиться вперед. Усі хочуть жити в красі, у достатку, щоб праця була оплаченою за заслугами. Може бути по-дитячому, але я сподіваюся і вірю, що найближчим часом військові дії на Донбасі припиняться, коли буде підписаний мирний договір.

Сьогодні була у військовому госпіталі. Кожен раз, коли я приїжджаю до України, приходжу до хлопців. Мої подруги день у день приходять туди, піклуються про поранених. Бачимо борт за бортом, поранені надходять і надходять. Якщо нам здається, що все затихло, то ні. Цього не сталося.

Я кожен раз кажу: "Хлопці, спасибі вам велике, що ви даєте нам можливість дивитися на це сонце. Дихати цим повітрям, посміхатися, радіти, виховувати наших дітей". Тому цей момент болюче дуже для всіх, коли гинуть наші найкращі, вже не вистачає сил, коли це все закінчиться", - сказала Подкопаєва в інтерв'ю 112 Україна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-чоловік Подкопаєвої потрапив у СІЗО

Лілія Подкопаєва є чемпіонкою Олімпійських ігор-1996, а також неодноразово ставала призеркою різних турнірів зі спортивної гімнастики. Загалом на її рахунку 45 золотих, 21 срібних і 14 бронзових медалей.

Зараз ви читаєте новину «Подкопаєва зізналася, чи вважає Росію агресором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути