Ексклюзиви
четвер, 03 грудня 2020 22:51

Чому "Зоря" перемогла "Лестер"

Чому "Зоря" перемогла "Лестер"
Іранський форвард Аллахьяр Сайядманеш приніс перемогу "Зорі". Фото: ФК "Зоря".

У 5 турі Ліги Європи "Зоря" перемогла "Лестер". Що потрібно знати про матч?

"Лестер" грав другим складом. Брендон Роджерс не привіз до Запоріжжя головних зірок команди на чолі із Каспером Шмейхелем та Джеймі Варді. "Лестер" вже гарантував собі вихід із групи. Тому свій шанс отримали молоді футболісти та гравці резерву.

"Зоря" мала кадрові проблеми. Віктор Скрипник не зміг розраховувати на оборонця Віталія Вернидуба та півзахисника Дмитра Хомченовського. Таким чином опорник Дмитро Іванісеня змушений був грати в центрі захисту.

Господарям не вистачало останнього пасу. У першому таймі "Зоря" володіла ініціативою, але майже не створювала небезпеки біля воріт суперника. У другій половині гри "Лестер" вирівняв гру і господарям стало простіше грати в атаці маючи простір. Підопічні Скрипника доходили до воріт суперника, але не знали що їм робити далі. Єдиний гострий пас призвів до забитого м'яча.

"Лестер" був пасивним в атаці. За весь матч гості створили тільки два гострих моменти. В обох випадках "Зорю" виручив воротар Нікола Василь. Особливо ефективним був сейв боснійського голкіпера на останніх секундах матчу.

Єдиний гострий пас призвів до забитого м'яча

"Лідери" "Зорі" провели не найсильніший матч. Конструктор атак Владлен Юрченко залишив партнерів без гострих передач. Владислав Кочергін зловживав індивідуальними діями. Артем Громов загубився в атаці.

Команда Скрипника зіграла другий матч у Лізі Європи на нуль. Якщо у перших 3 матчах луганчани пропустили 9, то вже другий матч залишають свої ворота в недоторканості. Захист перестав помилятися, команда відмовилася від ризикових дій.

"Зоря" заслужила на перемогу. В першому таймі господарі намагалися грати із позиції сили, але так і не змогли забити. Коли суперник освіжив гру завдяки замінам, то почали грати від оборони. Не просто закрилися, але шукали можливості для своїх швидких атак. Надійність в обороні, наполегливість та вчасна заміна принесли свої результати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "Ювентус" розгромив "Динамо"

"Зоря" втратила всі шанси на вихід із групи. "Лестер" та "Брага" набрали по 10 очок. У наступному турі "Зоря" завітає в гості до "Браги".

Зараз ви читаєте новину «Чому "Зоря" перемогла "Лестер"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути