понеділок, 06 грудня 2021 21:00

Чому Світоліна не виграє "Шолом"

Чому Світоліна не виграє "Шолом"
Еліна Світоліна ще не перемагала на жодному турнірі Великого шолому. Фото: Instagram.elisvitolina

Перша ракетка України 27-річнна Еліна Світоліна вилетіла із першої десятки найсильніших тенісисток світу за результатами сезон-2021. Але українка змогла здобути бронзову нагороду на Олімпіаді в Токіо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, скільки Світоліна заробила за 2021 рік

"Українка Еліна Світоліна закінчила 2021-й п'ятнадцятою. Це "важкий" з моральної точки зору результат. П'ять років тому одеситка давала інтерв'ю "Країни" у статусі 14-ї ракетки світу. Вона озвучила цілі бути в десятці найближчим часом. Легко виконала їх, дісталася третього рядка. Навіть виграла Підсумковий-2018. Та на "Шоломах" не проходила далі півфіналів. Можливо, тому, що її оборонний теніс дещо архаїчний. Еліна розуміє це, намагається перелаштуватися на атаку. Це дозволяє обігрувати ровесниць, але проти більш молодих тенісисток 27-річна українка капітулює. Жіночий теніс залишається непередбачуваним. На відміну від чоловічого, титули на "Шоломах" здобувають 18-20 річні гравчині. Тому все йде до того, що безперечно видатна українська тенісистка залишиться без жодного великого трофею. Але це не применшить її заслуги перед українським тенісом. Цьогоріч Світоліна здобула "бронзу" Олімпіади. Боролася на характері, у сильну спеку, за кілька тижнів після одруження з французьким колегою Гаелем Монфісом. Ця медаль певним чином дорожча за "Шолом"", - написав журналіст Роман Шахрай.

Подробиці читайте в "Країні" від 9 грудня 2021 року. Друковану версію можете придбати в точках продажу преси або передплатити (передплатний індекс - 37278). Ваші враження про журнал надсилайте на адресу: [email protected] або пишіть на сторінці журналу в соціальних мережах http://www.facebook.com/kraina.journal.

Зараз ви читаєте новину «Чому Світоліна не виграє "Шолом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути