вівторок, 26 жовтня 2021 21:01

Чому Маркевича хочуть відправити у відставку

Чому Маркевича хочуть відправити у відставку
Остап Маркевич другий сезон очолює "Маріуполь". Фото: ФК "Маріуполь"

Головний тренер "Маріуполя" Остап Маркевич перебуває на грані звільнення. Азовці йдуть на останньому місці в УПЛ. "Маріуполь" має у своєму активі одну перемогу та одну нічию в 12 матчах та найбільшу кількість пропущених м'ячів серед всіх команд УПЛ.

Два матчі проти "Динамо" ( один у Кубку інший в чемпіонаті -Gazeta.ua) стануть для Маркевича-молодшого вирішальним. Якщо він програє обидва поєдинки, то втратить роботу.

Головна проблема "Маріуполя" - склад команди. Команда формується виключно на основі молодих гравця "Шахтаря", які грають в оренді заради ігрової практики. Фактично, "Маріуполь" є дублем "гірників". Зрозуміло, що молодим футболістам просто не вистачає досвіду гри на такому рівні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Вернидуб може стати тренером збірної України з футболу

Остап Маркевич формувався, як тренер у Іспанії. Працював у молодіжних командах "Вільярреала". Він намагається ставити "Маріуполь" швидкісний, фланговий атакувальний футбол. Де футболісти намагаються володіти м'ячем, домінувати на полі.

У минулому сезоні справи команда ще якось трималася на плаву, але влітку втратила своїх провідних футболістів - Данило Сікана та Артема Бондаренка, яких повернув "Шахтар". Відмовилася від послуг основного воротаря Євгена Гальчука та захисника Олексія Бикова. Рівень гравців ще більше впав. Молоді відверто не вистачає досвіду та класу, тому команда пішла на дно.

Проблеми команди - не тренерські рішення, а індивідуальні помилки гравців. Комусь банально бракує досвіду, комусь класу, а комусь обох компонентів.

Остап Маркевич за рівнем вищий, ніж гравці "Маріуполя"

"Маріуполь" має великі проблеми із лінією оборони та опорною зоною. Команда пропустила найбільше у чемпіонаті серед всіх команд. Клас та рівень центральних захисників відверто слабкий. Вони не здатні грати із високою лінією оборони. Майже у кожному матчі припускаються гольових помилок. А запросити якісних гравців не із "Шахтаря" для посилення команди - фактично не реально, бо це не входить у філософію клубу.

Коли рівень гравці у команді низький, Маркевич продовжує гнути свою лінію атакувальної гри. Хоча команді потрібні очки для боротьби із виживанням. "Маріуполь" діє, як фарм-клуб, який ставить перед собою завдання розвиток гравців, а не результат клубу.

Маркевич має своє бачення футболу, вміє працювати із молодими футболістами, бо в такій сфері працював в Іспанії. Проблема результатів клубу не в тренері, а у власній філософії та кадровому потенціалу. Маркевич за рівнем вищий, ніж гравці команди. Остап Миронович змушений їх вчити простим речам, хоча вже може працювати на вищому рівні. Тому тренеру самому немає сенсу далі продовжувати роботу із клубом.

Проблем із роботою у Маркевича-молодшого не буде. Наприклад, він за стилем гри підходить "Зорі", якщо луганський клуб не зможе домовитися про новий контракт із Віктором Скрипником.

Остап Маркевич є сином Мирона Маркевича. Працював із батьком у "Дніпрі". Очолював "Вільярреал Ю-20". В Україні починав працювати із "Агробізнесом", потім очолював "Чорноморець". іІ 2020 року працює із "Маріуполем".

27 жовтня азовці зіграють із "Динамо" в 1/8 фіналу Кубка України. За три дні команди зіграють між собою у чемпіонаті.

Зараз ви читаєте новину «Чому Маркевича хочуть відправити у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути