четвер, 07 січня 2021 21:00

Чому Луческу зазнав серйозної втрати у своєму штабі

Чому Луческу зазнав серйозної втрати у своєму штабі
Дієго Лонго не затримався в Україні. Фото: ФК "Динамо" Київ

Італійський тренер 44-річний Дієго Лонго покинув київське "Динамо". Причиною стали сімейні обставини. Італієць не зміг перевести свою родину в Київ. Асистент Мірчі Луческу затримався в Україні тільки 5 місяців. В тренерському штабі він відповідав за фізичну підготовку гравців та відеоаналіз суперників.

Після приходу Луческу на посаду наставника "Динамо" стало зрозуміло, що він має сформувати новий професійний тренерський штаб. Однією із найбільших проблем останніх сезонів були травми та фізична підготовка гравців. "Динамо" стабільно не могло сподіватися на всій своїх найкращих футболістів та фізично не витримували повний матч.

Луческу вирішив запросити свого давнього помічника Карло Ніколіні, який працював із румунський наставником в "Шахтарі", "Зеніті" та збірній Туреччини. Італійський тренер не прийняв пропозицію від "Динамо" та згодом повернувся в "Шахтар", де отримав адміністративну роботу.

Потрібно було якось рятувати ситуацію. Команда вже мала розпочати підготовку до нового сезону. Роль спеціаліста з фізичної підготовки є тут ключовою. На допомогу прийшов син Луческу Разван, який віддав тренера із свого штабу. Луческу-молодший та Лонго працювали "Рапіді", збірній Румунії, ПАОКУ, "Аль-Хілялі". Вони познайомилися під час навчання в Італії і вже далі почали працювати разом.

Навіть "скляний"Віктор Циганков пройшов першу частину сезону без всіляких проблеми. Хоча раніше йому рідко вдавалося зіграти 4-5 повних матчів

Запрошення Лонго абсолютного себе виправдало. Його роль в успішній першій частині сезону доволі значна. "Динамо" подолало проблему травм. Попри те, що команда грала майже завжди двічі на тиждень. Навіть "скляний"Віктор Циганков пройшов першу частину сезону без всіляких проблеми. Хоча раніше йому рідко вдавалося зіграти 4-5 повних матчів. Команда навчилася проводити повний матч без провалів із фізикою, коли гравців на певний час просто зупинялися. В тактичному плані кияни були готові до сильних та слабких сторін суперника. Розуміючи, як потрібно грати проти кожної команди.

Лонго – вже готовий, сформований спеціаліст, який готовий давати результати своєї роботи відразу на відміну від Олега Гусєва, чи Огнена Вукоєвича, які тільки формуються як тренери, переймають досвід. Еміл Карас більше має роль перекладача.

Замінити Лонго в "Динамо" буде вкрай важко. Італієць за 5 місяців своєї роботи вже вивчив наявних футболістів. Зміг знайти підхід навіть до таких тонких особистостей, як Циганков. Він знав вимоги Луческу, бо працював із його сином. Будь-який інший тренер потребуватиме час на знайомство із командою та розуміння вимог наставника команда. Знайомство пройде в той час, коли футболісти мають закладати функціональну підготовку на цілий рік. У другій половині "Динамо" чекає боротьба за золоті нагороди та бажання зайти далеко у Лізі Європи.

Зрозуміло, що Луческу – головна фігура в тренерській роботі. Але кожн наставник має мати хороших асистентів для повноцінної роботи. Тренер може працювати над тактикою, психологією, вивчати суперників, але от фізично готувати гравців має окремий спеціаліст із сучасними та індивідуальними підходами. Втрата Лонго стане серйозним ударом для всієї системи роботи тренерського штабу та серйозним ударом по перспективах команди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один із найкращих гравців минулого сезону не потрібен Луческу

Київське "Динамо" виходить із відпустки 11-го січня. 15-го січня розпочнуть двотижневий збір в ОАЕ, а 29-го вирушать на другий збір до Туреччини.

Зараз ви читаєте новину «Чому Луческу зазнав серйозної втрати у своєму штабі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути