Ексклюзиви
понеділок, 16 січня 2012 14:18

Петрансель виграв Дакар-2012, український екіпаж 34-й
6

Фото: Reuters

У столиці Перу Лімі завершився ралі-рейд Дакар-2012, повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

У четвертий раз поспіль ареною колись африканського ралі-рейду стала Південна Америка. Головною відмінністю маршруту в нинішньому році стала поява нової країни - Перу, а також "розмикання петлі": раніше Дакар стартував і фінішував в Буенос-Айресі, а тепер пілоти подолали весь континент, проїхавши від Атлантичного океану до узбережжя Тихого.

У найпрестижнішому класі позашляховиків брала участь і українська команда Sixt Ukraine, подолавши всі 14 етапів. У загальному заліку українці фінішували на 34 місці. Переможцем тут став Стефан Петрансель на MINI (на фото), для якого це десята перемога в кар'єрі: француз шість разів перемагав на Дакарі в мотоциклетному заліку і тричі в автомобільному.

У класі вантажівок невдачею завершився Дакар для російської команди "КАМАЗ-Мастер". Найсильніший з росіян Андрій Каргін програв переможцю голландцеві де Рою більше п'яти годин і став четвертим. Ільгізар Мардеев на ще одному "КАМАЗі" став п'ятим. Решта членів команди зійшли з дистанції.

У "КАМАЗу" у цьому році були малодосвідчені водії: з пілотів бойових екіпажів Едуард Ніколаєв проїхав за кермом тільки один Дакар, Айрат Мардєєв та Андрій Каргін приїжджали на гонку лише в ролі механіків.

Зараз ви читаєте новину «Петрансель виграв Дакар-2012, український екіпаж 34-й». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути