неділя, 05 січня 2014 11:42

Від серцевого нападу помер легендарний футболіст Ейсебіо

Від серцевого нападу помер легендарний футболіст Ейсебіо
ФОТО: AFP

В неділю на 71 році життя помер відомий португальський футболіст Ейсебіо. Причиною смерті став серцевий напад. 

Ейсебіо да Сілва Феррейра є одним з найпопулярніших в світі футболістів. Більшу частину своєї кар'єри він провів саме в "Бенфіці". Виступаючи за цей клуб з 1960 по 1975 рр., гравець зіграв в 715 матчах, забивши 727 м'ячів. Вболівальники за феноменальну гру прозвали нападника "чорною пантерою".

За збірну Португалії Ейсебіо грав з 1961 по 1973 роки. На його рахунку 64 матчі і 71 гол за національну команду. Крім того, в 1966 р. він виграв з нею бронзові медалі чемпіонату світу.

Ейсебіо 11 разів вигравав чемпіонат Португалії, п'ять разів ставав володарем Кубка Португалії, крім того, він володар Кубка європейських чемпіонів сезону 1961/62 і чемпіон Північноамериканської футбольної ліги. Неодноразово ставав кращим бомбардиром різних турнірів і першостей, включаючи щасливий для нього ЧС-1966.

У ФІФА Ейсебіо визнали найкращим футболістом Португалії за останні 50 років. Він неодноразово визнавався кращим футболістом Європи. Кар'єру спортсмена Ейсебіо закінчив у 1978 році.

Зараз ви читаєте новину «Від серцевого нападу помер легендарний футболіст Ейсебіо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути