Ексклюзиви
пʼятниця, 02 грудня 2011 16:50

Осліплий екс-чемпіон світу з боксу продасть свій пояс, щоб оплатити послуги доглядальниці

Осліплий екс-чемпіон світу з боксу продасть свій пояс, щоб оплатити послуги доглядальниці

Колишній чемпіон світу з боксу Джеральд Макклеллан, який втратив зір через отримані на рингу травми, виставить на продаж свій чемпіонський пояс. Родині Макклеллана довелося піти на цей крок, щоб оплатити витрати по догляду за боксером, зокрема, роботу доглядальниці, пише британське видання The Sun.

Якщо сім'я Макклеллана не знайде необхідні кошти, то, можливо, боксера доведеться відправити в хоспіс. Сестра спортсмена Ліза розповіла, що брат дав їй вказівку робити те, що необхідно. Ліза Макклеллан зазначила, що сім'я боксера зробить все, щоб йому не довелося вирушати в хоспіс.

44-річний американець Макклеллан був чемпіоном світу в середній вазі (до 72,6 кілограма) за версіями WBO (Всесвітня боксерська організація) і WBC (Всесвітня боксерська рада). На аукціон буде виставлений пояс WBC.

Макклеллан отримав важкі травми в своєму останньому бою з Найджелом Бенном, які відбулися 25 лютого 1995 року в вазі до 76,2 кілограмів. У першому раунді Макклеллан послав суперника в нокдаун, причому той випав за межі рингу. Бенн продовжив бій, у восьмому раунді знову потрапив у нокдаун і знову відновив поєдинок.

У десятому раунді Макклеллан після пропущених ударів двічі опускався на коліно, і в другому випадку не зміг піднятися до рахунку "десять". Незабаром він втратив свідомість в своєму кутку і був доставлений в лікарню. Лікарі виявили в мозку боксера згусток крові і прооперували його. Спортсмен пробув у комі 11 днів.

В даний час Макклеллан не бачить, втратив 80 відсотків слуху, насилу розмовляє, майже не ходить і відчуває великі труднощі з пам'яттю.

Як повідомляє сайт BoxRec.com, всього на професійному рингу Макклеллан провів 34 поєдинки, здобув 31 перемогу (29 - нокаутом) і зазнав три поразки.

Зараз ви читаєте новину «Осліплий екс-чемпіон світу з боксу продасть свій пояс, щоб оплатити послуги доглядальниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути